GAIS flyttar upp talang till A-truppen

GAIS flyttar upp offensive talangen Julius Johansson till A-truppen.

19-årige talangen Julius Johansson anslöt till GAIS inför säsongen 2018 från Öis och hans utveckling i klubben har varit rejält positiv, säkert delvis eftersom han kontinuerligt också fått möjlighet att träna med A-truppen. Han debuterade i seniorsammanhang under försäsongen 2018 då han spelade en kvart i träningsmatchen borta mot Östers IF och under säsongen 2019 var det sedan dags att ta nästa steg – med ytterligare framträdanden i A-laget och debut i Superettan.

Inför julhelgen erbjöd GAIS ett A-kontrakt och idag har parterna kommit överens och Julius har skrivit på för 2+1 år.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar senaste tillskottet till A-truppen.

–  Vi har en tydlig ambition att plocka upp talanger från GAIS Akademi till A-laget och Julius har såklart stått högt upp på vår lista över killar som vi tror kan hävda sig bra i seniorsammanhang. Julius kan spela i flera offensiva roller och har använts både som offensiv mittfältare och som anfallare i A-laget. Han visade en orädd inställning till motståndare och omgivning när han fick hoppa in i två A-lagsmatcher under hösten och vi tror att han har alla möjligheter att utvecklas ännu mer under året som kommer.

I samband med att Julius var på Gaisgården för att skriva på och ha ett inför säsongen-snack med Stefan Jacobsson fick vi möjlighet att ställa några frågor till honom.

Grattis till kontraktet med A-laget! Får man börja med att fråga hur det känns?

–  Tack, det känns bara bra. Jag är glad för att få ett lite längre kontrakt och att därmed känna att GAIS tror på mig. Nu ska det bli grymt kul att vara med på riktigt från första dagen på säsongen till den sista. Man längtar ju till tisdag när vi startar upp säsongen.

Vad har du för förhoppningar på säsongen 2020?

–  Jag hoppas såklart att kunna utvecklas som fotbollsspelare och tror att det finns bra förutsättningar för det. Främst vill jag bli vassare på de områden som jag ser som mina starka sidor, att förbättra teknik, att utmana och dra min gubbe och att utvecklas vad gäller speluppfattning. Sedan ska jag jobba mer med kondition och styrka för att kunna prestera jämnare under längre nivå.

Hur nära en plats i laget känner du att du är?

–  Vi har en stark trupp och många bra spelare så det kommer att vara hård konkurrens, men jag tycker att jag har blivit bättre under de två år jag varit i GAIS och jag hoppas att det ska fortsätta. Jag har ju tränat regelbundet med A-laget och det har blivit mer och mer över tiden och då närmar man ju sig den nivå som behövs för att kunna hävda sig i Superettan. Jag har kanske en bit kvar för att kunna spela kontinuerligt på den nivån, men det är något som jag ska jobba med under säsongen.