Anton Snibb klar för GAIS

Truppbygget i GAIS tar ytterligare ett steg framåt idag då försvarsspelaren Anton Snibb skrivit på för Makrillarna.

Anton Snibb är en 23-årig ytterback som under säsongen 2019 var en del i Ljungskiles seriesegrande lag i Söderettan. Tidigare har den rivige och hårdjobbande vänsterspringaren representerat Vänersborgs FK och FC Trollhättan i division 2 samt spelat Allsvensk Futsal med Mellerud. Idag kan vi berätta att det är dags för Anton att påbörja nästa kapitel i sin karriär eftersom han skrivit på för två år i GAIS.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar nyförvärvet:

– Anton kan spela ytterback eller wingback och är en bra duellspelare i båda riktningar. Han är duktig på att ta sig förbi sin gubbe och komma till inlägg, men han är också svår att passera för motståndaren. Vi har aktivt sökt efter spelare med bra vänsterfot och det har vi verkligen hittat nu, dessutom tror vi att han kan ta ytterligare ett steg i sin utveckling när han får träna och spela på en högre nivå.

I samband med att Anton Snibb besökte Gaisgården för att skriva under kontraktet fick vi en pratstund med honom för att höra lite mer om vad det är för spelare som ansluter Grönsvart.

Anton3

Berätta lite om dig själv som spelare, vad ska gaisare förvänta sig att få se av dig under säsongen 2020?

– Jag är en vänsterback eller wingback som spelar med mycket fart och mycket energi. Min fysik är bra och jag spelar med många löpmeter åt båda håll, min inställning är att man alltid ska göra jobbet för laget.

– Jag gillar att komma upp i banan för att hitta kombinationer och slå ut motståndaren för att hitta fram till inspel i boxen. Tidigare har jag fått beröm för att jag har bra driv med bollen och en god funktionell teknik och jag hoppas att detta är egenskaper som kommer fram även kommande säsong.

Du har tidigare spelat i division 1 och 2, hur ser du på att ta steget upp i Superettan?

– Det är ett steg som jag varit förberedd för att ta under en tid eftersom vi i LSK låg bra med i serien hela hösten. Så hade jag blivit kvar där så hade det blivit ett kliv upp i seriesystemet och jag har fått förfrågningar från andra klubbar på den nivån. Så i tanken är jag absolut redo för att ta det steget.

Men du känner dig redo för Superettan?

– Det gick bra för både mig och laget under säsongen som gick, men jag tycker inte att jag har fått ut full potential ännu. Jag tror att jag har egenskaper som håller på den nivån och känner att jag har mer att ge.

– Men sedan får man ha respekt för att det kommer att gå lite snabbare och att man möter bättre spelare. Fast jag ser på saken som att om man får spela och träna med bättre spelare som bidrar det till ens utveckling. Så jag räknar med att det kan finnas en uppstartsperiod, men det är klart jag har som mål att ta en ordinarie plats i laget – man vill ju alltid spela.

Välkommen till GAIS och lycka till i den grönsvarta tröjan!

– Tusen tack, det här känns grymt bra. Jag ser verkligen fram emot att få dra igång säsongen 2020.