Information

Aiham Ousou går vidare i karriären

Inför säsongen 2021 anslöt Aiham Ousou på lån från BK Häcken som mittback i det grönsvarta truppbygget. Det skrevs då ett låneavtal för hela säsongen 2021.

För ett par veckor sedan fick BK Häcken ett erbjudande om att sälja Aiham till de tjeckiska ligamästarna Slavia Prag. Det finns ingen klausul i lånekontraktet som gör att det kan brytas i förtid, men alla inblandade i GAIS ledning har efter noggrant övervägande kommit fram till att ingen part vinner något på att tvinga kvar Aiham så att han missar sin stora dröm som utlandsproffs och Champions League-kval.

GAIS har varit tydliga med att vi måste kompenseras ekonomiskt eller med andra spelare om Aiham ska lämna nu i sommar då han är en bärande spelare för oss.

GAIS har träffat ett överenskommelse med BK Häcken som gör att vi kompenseras med en del av övergångssumman men också med en del vid en eventuell vidareförsäljning från Slavia Prag.

– Beskedet om att Aiham önskade lämna kom mycket olyckligt för oss och kortsiktigt drabbar det naturligtvis GAIS under säsongen. Vi tackar Aiham för det han gjort för grönsvart under året och önskar honom lycka till framöver. Det är beklagligt för GAIS, men vi ser inga vinster med att behålla en spelare som inte längre vill spela för oss, säger Nicklas Karlström, sportchef.

– Arbetet med att rekrytera ersättare pågår sedan ett par dagar och vi hoppas kunna presentera förstärkningar till backlinjen så snart som möjligt, säger Nicklas Karlström.