Agneta Svensson: Karl-Alfred var given i mitt lag

Karl-Alfred och Pålle var ett par av de första namnen när GAIS-supportern Agneta Svensson tog ut sin version av Alla tiders GAIS. 

Rösterna i Alla tiders GAIS rullar sakta med säkert in och en av de som tagit ut sin startelva är Agneta Svensson, en mångårig profil inom Makrillarna och på läktarna när Grönsvart spelare. Under fredagen fick vi ett snack med Agneta för att få höra lite hur hon hade tänkt kring sitt lag.

Hur är läget idag, Agneta?

– Tack bara bra, njuter i solen och firar min mammas födelsedag – utomhus och på lagom avstånd. Extra bra känns det ju att vi äntligen fått besked om att säsongen kan gå igång, även om vi inte får vara med på plats till att börja med.

Du har ju röstat i Alla tiders GAIS, berätta lite hur du har tänkt kring laget.

– Ja, det var ju en självklarhet. Det kommer att bli en grym plansch oavsett så den vill man ju ha.

– Vad gäller laget så får man skilja på två epoker, till att börja med alla spelare från svunna tider som man aldrig har sett och så alla dom som varit med sedan man själv började gå på GAIS. Det var en svår uppgift i båda fallen, men mer känslomässigt svårt under de senare decennierna.

Vilka är favoriterna som du har valt från senare år?

– Sten Pålsson till att börja med, det är ju en favorit. Även om man sett bättre spelare än Kenneth Gustafsson så måste han ju vara med på grund av sitt GAIS-hjärta. Sedan är ju Mathias Gravem en spelare som gjort stort avtryck under den tid har var i klubben så han fick också en plats.

Hur tänkte du kring de spelare som är före din tid?

– Då får man ju gå på vad man läst och sett och hört, det är ju enda sättet. Men det finns ju några där som man förstår är värda sin plats. Det är ju många som hyllar “Jack” Jacobsson och det hade ju varit roligt att fått se honom på planen. Fritiof Hillén är en annan som ju haft stor betydelse för klubben. Leif Andersson konkurrerade med Kjell Uppling om posten i målet med till slut så kände jag att Leif var rätt val, det är också en spelare jag hade velat se live.

– Sedan får man såklart lyfta fram det första namnet på laguppställningen, Karl-Alfred Jacobsson. Där fanns ju aldrig någon tvekan, han var given i laget från första stund.

Du har valt en lite udda formation, 3-3-4. Hur tror du att ditt lag hade fungerat i verkligheten?

– Jättebra! Jag tänker att Hillén och Wentzel får gå på samma kan så kommer vi kunna dra nytta av deras snabbhet. Jag kan också tänka mig att säga åt Gravem att han får släpa lite bakom Karl-Alfred. Så det hade garanterat blivit succé!

Hur ser då Alla tiders GAIS ut enligt Agneta Svensson?

– Min startelva ser ut så här: Leif Andersson – Fritiof Hillén, Helge Liljebjörn, Kenneth Gustafsson – Sven Jacobsson, Sten Pålsson, Samir Bakaou – Rune Wentzel, Karl-Alfred Jacobsson, Mathias Gravem, Anders Kiel. Tränare för laget är Roland Nilsson.

Alla tiders GAIS

Hjälp oss att utse Alla tiders GAIS, ett grönsvart lag med en spelare från varje decennium som vi spelat elitfotboll. Välj dina favoriter från listan av 77 nominerade spelare och 10 tränare via denna länk.

De spelare som får flest röster kommer sedan att förevigas på en affisch (50×70 cm) av duktige tecknaren Henrik Andersson. Du köper affischen och lämnar dina röster på gaisare.se via denna länk. Affischen produceras under sommaren och är färdig för levereras i augusti.

Tack för att du stöttar GAIS.

Agnetas val per decennium

Alla tiders GAIS enligt Agneta Svensson ser ut som följer:

1910-1919: Fritiof Hillén, back.
1920-1929: Rune Wenzel, anfallare
1930-1939: Helge Liljebjörn, back.
1940-1949: Sven ”Jack” Jacobsson, mittfältare.
1950-1959: Karl-Alfred Jacobsson, anfallare.
1960-1969: Leif Andersson, målvakt.
1970-1979: Sten Pålsson, mittfältare.
1980-1989: Samir Bakaou, mittfältare.
1990-1999: Anders Kiel, anfallare.
2000-2009: Mathias ”Messias” Gravem, anfallare.
2010-2019: Kenneth Gustafsson, back.
Tränare: Roland NIlsson.