Adam Egnell klar för GAIS

GAIS kan välkomna ytterligare en spelare till klubben idag och det är 21-årige Adam Egnell som ansluter från IF Sylvia på ett avtal över 2+1 år.

Dagens match på Bravida Arena mot Jönköping Södra IF spelas som bekant inför tomma läktare. Men en som faktiskt är på plats på arenan är vår nye spelare Adam Egnell, som med stort intresse följer Grönsvart och sina nya lagkamrater.

Adam har tidigare gjort tre säsonger i Motala AIF i tvåan (2016-2018) och två säsonger i division 1 med först Åtvidabergs FF (2019) och därefter IF Sylvia. Trots sin ringa ålder har Adam gjort närmare 70 matcher i tvåan och knappt 50 i ettan. Han har också gjort två landskamper med Sveriges U18-landslag.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar nyförvärvet:

– Adam är en jättespännande spelare som vi fick upp ögonen för under 2020 och som vi följt noga sedan dess. Han är en fin offensiv kraft som skapar många chanser för medspelarna och som dessutom kommer till en hel del avslut själv. Under förra året gjorde han sju mål och hade en handfull assist från sin offensiva mittfältsposition.

– Via data och analyser från Playmaker.AI ser vi att han har toppbetyg vad gäller passningsspel och dribblingar. Men det finns också saker som han kommer att behöva utveckla i GAIS som till exempel närkampsspelet.

– Under vintern har han tränat med IFK Norrköping och vi trodde därför att det skulle bli svårt att få honom till oss. Men när Peking valde att vänta så har vi intensifierat arbetet och det känns toppen att vi idag har kommit i mål.

Vi har fått tillstånd från Playmaker.AI att publicera den rapport som ibland kallas ’spider’ avseende Adams säsong 2020.

Vi fick också ett kort snack med Adam i samband med kontraktsskrivningen på Bravida Arena idag.

Välkommen till GAIS, Adam. Berätta lite om vilken typ av spelare som du är?

– Jag är en spelare som gillar att vara mycket delaktig i offensiven där jag kan bidra med bra passningsspel och bra blick för spelet. Tidigare har jag spelat 10:a och 8:a och det är också i den typen av roll som jag trivs bäst.

Du har ju också toppbetyg på dribblingar, är inte det en egenskap som du vill framhålla?

– Ja, det är väl också en bra egenskap. Men själv håller jag nog passningsspelet som en bättre egenskap och något som kan ge mycket för laget.

Du kommer ifrån två säsonger i division 1, hur har du utvecklats under dom säsongerna?

– Jag har lärt mig jättemycket både i Åtvidaberg och Sylvia och tagit steg som spelare under hela perioden. Det är svårt att peka på något specifikt, det handlar mer om att jag blivit bättre på helheten snarare än inom vissa områden.

Du har bidragit med en del mål och assist, ska vi se dig som en ”poängspelare”?

Förra året gjorde jag sju mål och jag tror att det var sex eller sju assist också och det är väl ett ganska bra facit. Säsongen 2020 var bra för mig och jag känner att jag är redo att ta nästa steg, så det ska bli jättekul att flytta upp till Superettan. Det finns många duktiga offensiva spelare i GAIS och alla vill såklart bidra med poäng till laget, även jag. Men vi får se hur utfallet blir, först vill jag komma in i laget och lära känna dom andra i truppen.

När får vi se dig på din första träning med GAIS?

– Jag kommer tillbaka till Göteborg för att kunna träna med laget på onsdag och sedan kör jag på efter det.

Välkommen till klubben och lycka till under de kommande säsongerna.

– Tack så mycket, jag är enormt taggad för att sätta igång säsongen med GAIS nu.