Köp stödbiljetter till Hammarby - GAIS

Ska du vara med på GAIS-quiz?

Har du abstinens inför kvällen match, Hammarby – GAIS från säsongen 2008? Då kommer här ett förslag på lite grönsvart sysselsättning.

Det finns fortfarande möjlighet att stötta GAIS och evenemanget kring årets första stora bortamatch. Välkommen in på gaisare.se för att lösa din stödbiljett och kompletterande matchprodukter.

Här nedan hittar du ett GAIS-quiz bestående av nio frågor som kommer att testa vad du minns av några säsonger från 2008 och framåt.

Du ska börja med att svara på frågorna och anteckna den bokstav som står framför ditt svar. När du har fått ihop nio bokstäver så kan du formera ett ord som kan förknippas med Atleterna.

Du hittar rätt svar via en länk längre ner på sidan.

FRÅGA 1
Säsongen 2008 står i fokus idag när vi ska på årets första stora bortaresa. Vi hade en trygg ryggrad i truppen med 10 spelare som gjorde 24 matcher eller fler, men det var bara en spelare som figurerade i samtliga 30 matcher. Vem var det?

S. Dime Jankulovski
N. Bobbie Friberg da Cruz
M. Wanderson do Carmo

FRÅGA 2
Säsongen 2018 var en av flera där vi säkrat kontraktet först i den sista omgången. Den 10 november spelade vi ödesmatchen borta mot uppflyttningsklara Falkenbergs FF och vann med 0-2 efter en solid insats. Markus Bergholtz gjorde första målet efter knappt tre minuter och strax därefter kom Grönsvarts andra mål, vem gjorde det?

E. Edin Hamodovic
O. Mahmoud Eid
A. Leonard Pllana

FRÅGA 3
Säsongen 2009 kommer de flesta förmodligen ihåg mest på grund av premiärmatchen på Gamla Ullevi, då GAIS utklassade ÖIS med 5-1. Kanske såg du matchen igen när vi repriserade den för knappt en månad sedan. Kommer du i så fall ihåg vem av Atleterna som blev tvåmålskytt i matchen?

R. Mattias Lindström
S. Wanderson do Carmo
T. Pär Ericsson

FRÅGA 4
Säsongen 2011 var GAIS bäst i stan. Under Alexander Axéns ledning slutade vi femma i Allsvenskan vilket var den bästa noteringen på bra många år. Som vanligt hade Grönsvart ett robust försvarsspel, men detta år kompletterade vi också med en riktigt vass offensiv. Kommer du ihåg vem som vann GAIS interna skytteliga denna säsong?

O. Mervan Celik
A. Wanderson do Carmo
E. Eric Bassombeng

FRÅGA 5
Säsongen 2019 var en i många avseenden tung historia. Mängder av skador och svaga resultat under våren, men en viss uppryckning under hösten gjorde att vi kunde rädda kontraktet med en hårsmån. Den 6 oktober 2019 tog Makrillarna en viktig bortaseger mot Jönköpings Södra och Paulo Marcelo gjorde det avgörande målet på egen straffretur. Men minns du vem som gav GAIS ledningen med 1-0?

L. Leonard Pllana
D. August Wängberg
B. Aaron Drinan

FRÅGA 6
Den 22 maj 2016 vann GAIS över Ängelholms FF med 7-0 på Gamla Ullevi. En rekordmatch på flera sätt och både Luka Mijaljevic och Luther Singh gjorde hattrick. Men minns du vem som fixade det sjunde målet i matchen?

M. Johan Lundgren
K. Malkolm Moenza
T. Kieron Cadogan

FRÅGA 7
Säsongen 2012 kraschlandade vi på en jumboplats i Allsvenskan med blott 12 poäng och resultatraden 1-9-20. Kommer du ihåg mot vilket lag vi tog årets enda seger?

I. IFK Norrköping
E. GIF Sundsvall
A. Örebro SK

FRÅGA 8
Säsongen 2017 var ytterligare en då vårt öde skulle avgöras i sista omgången. Fem lag krigade om vem som skulle hamna på negativ kvalplats och GAIS var ett av dessa. Men när det behövdes som mest gjorde Atleterna en riktigt bra prestation och vann hemma mot Varbergs BoIS med 3-0. Luka Mijaljevic och Calle Elfgren Nyström gjorde var sitt mål i första halvlek, men vem stod för det trejde målet?

F. Dusan Djuric
K. Erik Westermark
T. Mavrudis Bougaidis

FRÅGA 9
Säsongen 2013 startade vi om med ny trupp och tränarstab. Säsongen blev ingen katastrof och ett tag hade vi faktiskt häng på topplagen – för att sedan falla tillbaka till en åttonde plats. Minns du vem som vann GAIS interna poängliga under säsongen?

O. Joel Anell
I. Andreas Drugge
U. Daniel Mendes

RÄTT SVAR
Du hittar rätt svar på frågorna samt ordet som vi sökte via denna länk.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Hammarby IF – GAIS.
När: Fredag 1/5 kl. 18.00.
Var: GAIS YouTube-kanal.
Domare: Martin Ingvarsson.

Biljetter och resa
Häng med GAIS till på årets första stora bortaresa. Du bokar stödbiljett och köper virtuella produkter via denna länk.

Läs mer
Du har väl inte missat våra tidigare inlägg inför matchen mot Hammarby:

Summering av säsongen 2008 från januari fram till bortamatchen mot Hammarby.

Intervju med MP: ”Vi måste spela som ett lag”.

En hälsning från Björn Andersson – fortfarande störst bäst och vackrast.

En hälsning från Tommy Lycén – ”…och resten är historia”.

Markus Halsti försvann ur premiärtruppen 2008.

En hälsning från Wanderson do Carmo: ”En fantastisk match…”

Johan Mårtensson tror på poäng med fansens stöd.

En hälsning från Åke Ahlberg, materialare 2008.

En hälsning från Andreas Tobiasson med familj – heja GAIS.

Migen Memelli – försvann från truppen under 2008.

Matchtruppen och intervju med MP.