GAIS möter Öis i Ligacupen Elit på fredag

På fredag 8/3 kl 14.00 möts GAIS och Örgryte IS på Valhalla IP, för en match i Ligacupen Elit, före detta U21-Allsvenskan. Arenan kommer att vara öppen för publik, men vi kommer även att streama matchen som pay-per-view på GAIS Play.

2024-03-07 8:56

GAIS

A-laget Herr

Senaste nytt

Huvudbild på nyhet

För den som har en ledig eftermiddag och vill kika på matchen så går det bra att gå in genom ordinarie entré på Valhalla IP. För den som vill se matchen via stream så sänds den via automatiskt styrd kamera på arenan. Då går du in på GAIS Play och köper matchen >

2024 byter U21 Allsvenskan namn och kläs i en ny sportslig kostym. Serien kommer i fortsättningen gå under namnet Ligacupen Elit. Ligacupen Elit avgörs under 2024 i tre seriegrupper, Norra (5 lag), Västra (8 lag) och Södra (8 lag).

I Västra delas de åtta lagen in i två derbygrupper bestående av fyra lag inom respektive serie. De fyra lagen som tillhör samma derbygrupp möter varandra två gånger, hemma och borta. Utöver matcherna inom derbygruppen så kommer varje lag även spela två matcher mot två utav lagen från den andra derbygruppen i deras serie, en på hemmaplan och en på bortaplan.

Gruppspelsmatcherna spelas mellan mars och oktober och de tre gruppettorna samt den bästa grupptvåan kvalificerar sig för semifinal. Semifinalerna avgörs genom enkelmöten och ska spelas senast den 24 oktober. Finalen spelas i slutet av oktober.

Västra

Derbygrupp 1:
IK Oddevold
Örgryte IS
Skövde AIK
GAIS

Derbygrupp 2:
BK Häcken
IF Elfsborg
Varbergs BoIS
Utsiktens BK

No items found.

LÄS FLER RELATERADE NYHETER