Förlust för damerna i träningsmatchen mot Öjersjö

Det blev en tung kväll för GAIS damlag när de ställdes mot Öjersjö under onsdagen. Träningsmatchen slutade med en 4-0-förlust till fördel för hemmalaget. Trots hårt arbete från grönsvart var det Öjersjö som dominerade och satte tonen för matchen.

2024-03-29 9:20

Hedda Seebass

A-laget Dam

Inledningsvis såg det ut att kunna bli en jämn match på Öjersjö IP under onsdagskvällen. GAIS såg initialt lugna och trygga ut på plan, men Öjersjö tog successivt kontroll över matchen. Hemmalaget hade en tydlig strategi med många djupledsbollar riktade mot deras snabba anfallare. Samtidigt kämpade GAIS med att försöka hitta sitt spel. Laguppställningen skiljde sig från tidigare matcher, och tjejerna hade svårt att hitta rätt i sina positioner och jobba tillsammans. Förra matchens lagkapten Kalméus satt på läktaren - istället var det Wallgren som stod i centrum på mittfältet där hon jobbade hårt både offensivt och defensivt. Med sin snabbhet och kreativitet hittade hon emellanåt bra spel med bland annat Segerholm och Marcelind.

Med starka wingbacks i form av Pernsved och Johansson var det mycket som hände på kanterna under början av första halvlek. Ytorna användes väl när backlinjen gjorde flera fina uppspel. Både Pernsved och Johansson visade styrka i närkamperna. Från varsin kant gjorde de flera försök till att nå Werner och Karlsson i anfallszon, men allt som oftast fastnade bollen i hemmalagets stabila försvar. Johansson bar kaptensbindeln för kvällen och imponerade med sina löpningar längs vänsterkanten och skapandet av och en och annan hörna för GAIS.

Båda lagen gjorde en gedigen insats under första halvlek, men så småningom höjde Öjersjö trycket och lyckades göra tre mål på kort tid innan vila. Det första kom i 39:e minuten efter ett fint anfall av hemmalaget. En klack ut på högerkanten ledde till ett inspel som gick förbi det grönsvarta försvaret. Nr 17 i Öjersjö stod fri framför Larsson och tryckte in 1-0. Kort därefter dömde domaren straff till Öjersjö efter lite slarv och dålig kommunikation mellan GAIS-spelarna. Hermansson, som gjorde Öjersjös första mål, klev fram och sköt in 2-0 från straffpunkten. Precis innan första halvlek blåstes av hittade hemmalaget återigen yta mellan de grönsvarta spelarna och la enkelt in 3-0.

Duvald Karlsson gjorde tre byten i halvlek, men trots lite ny energi på plan var det Öjersjö som fortsatte att kontrollera spelet. Marberg, som kom in på anfallsposition, gjorde en ordentlig kämpainsats, men även hon hade svårt att rubba hemmalagets backlinje. Öjersjö var kontinuerligt först på boll, och gick vinnande ur majoriteten av närkamperna.

Andra halvleken var relativt händelselös för grönsvart. Utöver ett antal hörnor och en frispark strax utanför straffområdet skapades inte många lägen. Tröttheten och frustrationen var märkbar. Någon som gjorde en otrolig ansträngning var Salmeron, som kämpade genom hela matchen med hemmalagets snabba anfallare mot sig.

I den 76:e minuten säkrade Öjersjö segern genom att göra ytterligare ett mål. GAIS fick en hörna som ledde till kontring för hemmalaget. Föga förvånande att det var ännu en djupledsboll som ledde upp till målet. Öjersjöspelaren kom fri med Larsson och tryckte in bollen i nät.

Även om GAIS kämpade hårt och stundtals bjöd på vackra spelögonblick, var det inte tillräckligt för att hota Öjersjö under denna träningsmatch. Majoriteten av spelarna presterade på en hög nivå individuellt, men det saknades tyvärr ett effektivt samarbete och en enhetlig laginsats. Matchen slutade i en förtjänt seger för Öjersjö med 4-0.

På måndag den 1 april spelar GAIS sin första match i DM. Motståndarna är division 3-laget Torslanda IK. Matchen spelas på Torslandavallen 2 kl 15:00 - missa inte det!

Övriga lag i GAIS DM-grupp är Qviding FF och Landvetter IF. Qviding FF - GAIS spelas lördagen den 6 april kl 17:00 på Valhalla. GAIS - Landvetter IF spelas söndagen den 21 april kl 19:15 på Valhalla.

Matchen i korthet:

Laget: Thea Larsson, Jennifer Segerholm, Tilda Salmeron, Wilma Karlsson (Marberg 45´), Emma Werner, Elin Pernsved (Svenninghed 45’), Vilma Johansson, Amanda Carlsson, Filippa Marcelind (Wallström 45’), Amanda Hermansson (Karlsson 28´), Ellinor Wallgren