Valberedningen föreslår: Stefan Tilk

Den 9:e mars är det dags för årsmöte i GAIS och ett av valberedningens förslag till styrelsen är nuvarande ledamoten Stefan Tilk.

Stefan Tilk valdes in i GAIS styrelse 2018 och har sedan dess varit aktiv främst avseende GAIS partnernätverk och klubbens relation till sponsorer. 

Aktiv är han också på fritiden och då gärna med ett racket i handen. Tennis och padel tillhör de sporter han gärna tar sig an.

Den 55-årige Stefan bor med sin fru i Hovås. Av deras två döttrar är den ena fortsatt Hovås trogen medan den andra provar sina hjul i USA. Jobbet  hans utgår från Trollhättan då Stefan till vardags nämligen är VD på Nevs, ett internationellt företag känt för sina elbilar och som också är GAIS huvudsponsor. Vid våra hemmamatcher hittar du med stor sannolikhet Stefan i partnerloungen där han även under säsongen 2020 kommer att få se företagets logga på bröstet på den grönsvarta tröjan.

Hans bästa grönsvarta minne sträcker sig 15 år tillbaka i tiden då GAIS kvalslog Landskrona BoIS och tog sig upp till Allsvenskan för säsongen 2006.

Om Stefan får årsmötets bifall kommer han att arbeta vidare med att knyta partners närmare GAIS, utveckla hur vi samarbetar med sponsorer för att på sikt också kunna öka klubbens intäkter.

Inför årsmötet har vi ställt tre snabba frågor till de ledamöter som står för omval.

Vad gjorde störst avtryck på dig som styrelseledamot under 2019?

– GAIS har under en längre tid kämpat med att få en ekonomi i balans i akt och mening för att kunna bygga framåt med tillförsikt. Gapet har givetvis även präglat prestationen på planen men även strukturen runt kärnan. Jag är väldigt nöjd med att vi, tillkortakommande till trots, fått en väsentligt bättre struktur i arbetet som jag är övertygad om att vi även kommer kunna se på planen i år.

– Vi har struktur och strategi i styrelsearbetet där jag är väldigt glad över sportrådets arbete. Vi har även stärkt upp arbetet med partners, även om detta arbete med att få fler att vilja vara med på resan och just vara en del av GAIS-resan måste upp på en högre nivå. Ekonomin är bättre tack vare extraordinära  huvudsponsorinsatser men även ett stort tack till våra resenärer som swishat in när det behövdes som mest.

– Jag är också glad över att vi lycktas ta stora steg mot en bättre infrastruktur på Gaisgården.

Vad ser du som styrelseledamot mest fram emot under 2020?

– Givetvis är det matcherna och surret, men arbetsmässigt längtar jag efter att få fler med på GAIS-tåget. Kärntrupperna givetvis, men att vi  når ut till fler som vill komma och vara del av verksamheten och på plats lyfta laget, klubben och stoltheten av att vara en del av vår fina förening.

– Jag ser fram emot många av våra sponsorträffar och aktiviteter och att vi med dessa stärker banden men att vi även knyter till oss ett ökat intresse.  Vi skall bli tydliga i målbilden och de aktiviteter vi tillsammans ska genomföra för att etablera GAIS i övre skiktet av fotbollssverige. Ett tätt samarbete med våra supporterklubbar är A och O!

Vilka tre saker (inom din roll/ansvarsområde) skulle du vilja förbättra inom ett 2-3 årsperspektiv?

– Inom partnerskap så behöver vi skapa en stabilare bas. Vi behöver säkra upp ett större flöde av sponsorer. Men framförallt nå ut till nya målgrupper som idag inte bara är gaisare. Jag skulle önska en större bredd och få med fler aktörer i GAIS-känslan, det som GAIS står för.

– Vi behöver vidare få fler yngre personer som kan lockas av vår vision och vad vi står för som klubb och varumärke. Basen är dock kvalitet i det vi gör för våra intressenter och det ska ytterligare förbättras!


GAIS valberedning bestående av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek samt Glenn Heiman informerade den 11:e februari om arbetet som man gjort inför det kommande årsmötet (läs mer via denna länk). Då berättade man också om att man kommer att informera om de personer som föreslås till styrelsen eller för omval till styrelsen via GAIS webbsajt.

Inför GAIS årsmöte den 9:e mars föreslår valberedningen Stefan Tilk som ordinarie ledamot i styrelsen.

Du kan läsa mer om det kommande årsmötet via denna länk.

Text: Daniel Björnalm