Valberedningen föreslår: Anders Fagerlund

Den 9:e mars är det dags för årsmöte i GAIS och ett av valberedningens förslag till styrelsen är nuvarande suppleanten Anders Fagerlund.

Anders Fagerlund har varit aktiv i redaktionen för GAIS.se sedan 2015 och han valdes förra året in som suppleant i styrelsen. Sedan dess har han arbetat med diverse frågor relaterade till GAIS kommunikation med medlemmar, partners, supportrar och andra intressenter.

Befinner du dig på den av Cederhök omsjungna Drakegatan i Gårda så kanske du stöter ihop med Anders. Han jobbar nämligen med produktutveckling på IT-företaget Precio Fishbone som har kontor just här. Han lämnade Småland för 23 år sedan för Johanneberg. Där bor han kvar men nu även i sällskap med sin 12-årige son. Kommer du på besök kan du testa hans intresse för Grönsvarta prylar, kanske låna Lenna Kreivis tröja och Wagsleys skor och kicka lite med bollen från 7-0-matchen mot Ängelholm.

Inför årsmötet har vi ställt tre snabba frågor till de ledamöter som står för omval.

Vad gjorde störst avtryck på dig som styrelseledamot under 2019?

– Det var ju ett svagt år sportsligt sett och det enda som jag hoppas komma ihåg om tio år höstmatcherna då vi tog viktiga poäng mot lag högre upp i tabellen, Norrby och J-Södra borta till exempel. Men risken finns såklart att minnet av Varberg borta med strafförlust mot nio man kommer att dröja sig kvar längre än man önskar.

– Men ordet engagemang kanske kan summera intrycken ur ett större perspektiv där den fantastiska Swish-kampanjen är ett bra exempel. Men även det engagemang som jag sett hos ledamöterna i styrelsen har gjort tydligt intryck. Det kan handla om att få bättre ordning på ekonomin, sportrådets jobb med truppen, projektet kring konstgräsplanen och en rad andra områden som är av stort värde för klubben.

Vad ser du som styrelseledamot mest fram emot under 2020?

– Att det finns stor kraft i GAIS känner väl alla till men det jag hoppas på är att kunna få fler att dra åt samma håll. Vi har i styrelsen kommit fram till att vi jobbar för att bygga en klubb som är redo att konkurrera på en högre nivå och vi är medvetna om att det kommer att ta några år att lyckas med det. Under 2020 ser jag fram emot att vi ska kunna sätta en tydligare strategi för klubben och att det kan fungera som en riktningsvisare som kan samla många gaisare. Dessutom hoppas jag att vi kan bli ännu bättre på att följa upp och berätta om det arbete som görs inom klubben och hur det går.

Vilka tre saker inom din roll/ansvarsområde skulle du vilja förbättra inom ett 2-3-årsperspektiv?

– Även om det inte explicit har med kommunikationsfrågor att göra så skulle jag säga att det viktigaste som vi måste åstadkomma i GAIS är att öka klubbens intäkter. Det är den mest grundläggande förutsättningen för att klubben ska bygga en starkare organisation som gör att vi kan utvecklas för att framöver kunna konkurrera på allsvensk nivå. Högre intäkter skulle i förlängningen också hjälpa till att göra klubben bättre vad gäller kommunikation och marknadsföring eftersom vi då skulle ha råd att ha någon anställd för att ansvara för dessa frågor, vilket i längden är en nödvändighet.


GAIS valberedning bestående av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek samt Glenn Heiman informerade den 11:e februari om arbetet som man gjort inför det kommande årsmötet (läs mer via denna länk). Då berättade man också om att man kommer att informera om de personer som föreslås till styrelsen eller för omval till styrelsen via GAIS webbsajt.

Inför GAIS årsmöte den 9:e mars föreslår valberedningen Anders Fagerlund som suppleant i styrelsen.

Du kan läsa mer om det kommande årsmötet via denna länk.

Text: Daniel Björnalm