Efterlängtad seger mot Trelleborg

2020-09-04 2:00

Anders Fagerlund

GAIS lyckades bryta den negativa trenden och äntligen inkassera tre friska poäng. En jämn fotbollsmatch slutade 2-1 i grönsvart favör när 341 gaisare löste stödbiljett till drabbningen.

Matchen inleddes på ett trevligt vis där båda lagen visade upp offensiva kvaliteter. GAIS hade flyttat upp Adnan Maric något närmare forwardstrion, ett drag som gav effekt. Kombinationsspelet på sista tredjedelen var bättre, inte minst samarbetet mellan nyss nämnda Maric och Mervan Celik. Laget blev även vassare i omtsällningsspelet då man hade fler spelare högre upp i banan.

Grönsvart skapade också en del målchanser. Både Mervan Celik och Julius Lindberg var nära att hitta nätet men om inte TFF-försvarare stod i vägen var det skånelagets målvakt som gjorde det. Trelleborg var heller inte ofarliga, oftast skapade de lägen via ett högt presspel och slarviga uppspel från atleterna. Som många gånger förr slutade första akten 0-0 med grönsvart mersmak.

GAIS rivstartade den andra halvleken. Efter en individuell prestation på kanten av Mervan Celik hittade han Maric som spelade fram Julius Lindberg som kyligt placerade in 1-0. Även om Trelleborg tog över spelet efter målet hittade atleterna perioder där man kunde ha utökat ledningen. Julius Lindberg hade bland annat ett friläge strax efter målet som målvakten skickligt kunde avstyra.

Trots det kändes det stundtals ängsligt i GAIS då man var så måna att försvara ledningen att man tappade sitt egna spel. Ju längre halvleken led desto mer föll atleterna tillbaka, något som accentuerades av att Emil Wahlström byttes in på bekostnad av Julius Lindberg. GAIS försvarade sig dock bra och släppte till väldigt lite.

När Trelleborg flyttade upp som mest folk lyckade atleterna straffa dem. Wängberg slog in ett svepande inlägg som perfekt letade sig fram till Mervan Celik som stötte in 2-0. Strax därefter skulle dock matchen väckas till liv igen. När klockan precis hade passerat 90 minuter hittade domare Per Melin en handboll på Calle Nyström och pekade på straffpunkten. Straffen var väl slagen och gick in trots att Karlsson gick åt rätt håll. Målet räckte inte för gästerna och grönsvart kunde ta en minst sagt efterlängtad trea. Matchens gigant måste sägas vara Adnan Maric som stod för en enorm arbetsinsats samt teknisk finess och smartness framåt.

Vi nämner gärna också att det går bra att köpa stödbiljett med just Adnan Maric som motiv även i efterhand - vi uppdaterar antalet sålda biljetter under lördagen. Stötta via Swish 123 018 6734 eller via denna länk. Tack på förhand!

Text: Andres Kriisa