Välkommen till avslutningen på cupens gruppspel

GAIS tar sig an söndagens match i Svenska Cupen som ledare av gruppen och vid vinst finns goda chanser att Grönsvart för andra året på raken kan kvalificera sig för kvartsfinal. 

Efter den trista avslutningen på derbyt så väntar på söndag gruppspelets sista match och då är det Nyköpings BIS som kommer på besök. Bissarna blidades så sent som 1965 då två lokala föreningar, Nyköpings SK respektive Nyköpings AIK, gick ihop och idag spelar klubben i Norrettan.

De rödblå har i cupen hittills bockat av två hemmamatcher varav den första slutade med förlust mot IFK Göteborg. Därefter tog man revansch mot Örebro SK och ligger precis som GAIS på 3 poäng inför avslutningen – dock med sämre målskillnad. Men skulle våra gäster klara av att bärga en vinst så har man möjlighet att gå vidare till kvartsfinal beroende på hur den andra matchen i gruppen slutar.

Klubben har genom åren fostrat ett gäng spelare som nått elitnivå, t ex Peter Berggren som gjorde sig ett namn i Hammarby IF, Björn Anklev som har representerat Halmstads BK, BK Häcken och Örgryte IS samt Fredrik Holster som du kanske minns från BK Häcken eller GIF Sundsvall.

Förra årets höstförvärv i GAIS, Mahmoud Eid, är född i Nyköping och spelade för klubbens juniorlag innan han flyttade vidare till Hammarby. Den minnesgode kommer också ihåg att Grönsvart värvade backen Calle Svensson från Bissarna inför säsongen 2015.

GAIS hälsar dig välkommen att stötta Grönsvart på Bravida Arena på söndag, kl. 17.00.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS Nyköpings BIS
När: Söndag 3/3, kl. 17.00.
Var: Bravida Arena.

Biljetter
Inget förköp till matchen utan du betalar kontant eller med Swish i entrén. Årskortsinnehavare går in gratis, för övriga är priserna är 100 kr för vuxen, 50 kr för pensionär och ungdom och gratis för dig som är 12 år eller yngre. Ingång via huvudentrén (Entré D E F) som öppnar kl. 16.00. Det innebär ingång från kortsidan närmast ishallen, alltså hemmasektionen på Bravida. I kioskerna kan man betala med kontanter, Swish och med kort.

Matchtruppen
GAIS matchtrupp publiceras på webben under lördagen.