Mattias Segerbrand Saldo Redovisning

Valberedningen föreslår: Mattias Segerbrand – Suppleant

Mattias Segerbrand är en av ägarna till Saldo redovisning, en av GAIS huvudpartners. Han föreslås nu som suppleant till styrelsen.

Mattias kommer ursprungligen från Partille men är sedan 28 år tillbaka utflyttad till Stockholm, där han bor med Madeleine (bolagets andra delägare) och de numera fullvuxna kidsen Tiffani och Melwin. På grund av sin storebrors dåliga smak levde Mattias sina tidiga barndomsår i tron att han var IFK:are, men så snart han blev stor nog att göra ett medvetet val så blev han grönsvart.

Vi känner igen dig som sponsor genom Saldo Redovisning, hur kommer du sig att du vill öka ditt personliga engagemang i klubben genom att ingå i styrelsen?

– Mitt hjärta brinner såklart för GAIS, och jag ser vad jag skulle vilja förbättra och var jag kan tillföra energi. Sen kan jag inte helt försvara beslutet, egentligen är det helt hål i huvudet att ta sig an ett sådant jobb i en klubb med så stark kultur och engagemang. Men det är också det som är den starka drivkraften, att få allt att synka och ge klubben kraft nog till att göra det stordåd som jag tillsammans med alla andra önskar.

Han nämner Erik Bergkvist som en nyckel till hans och Saldos engagemang i föreningen.

– Vi började försiktigt med vår logga på två spelares ryggar, sen kom Christofer Niklasson och Erik upp till Stockholm och snackade med mig och då växlade vi upp till att finnas på hälften av spelarnas rumpor, och nu är vi huvudpartner. Men det var tack vare Erik som vi tog klivet in, och han är verkligen saknad.

Om du väljs in som suppleant så är det med fokus på partners och sponsring, hur tror du att du kan bidra där?

– Eftersom Saldo har hand om GAIS ekonomi nu för tiden så har jag väldigt bra koll på den och jag har försökt förstå vad som krävs ekonomiskt för att både ta klivet upp i Allsvenskan och stanna kvar där. Det är min uppfattning att vi skulle behöva öka sponsringen med 4-5 gånger mot vad vi har idag, och det är inget man gör med vänsterhanden. Men vi behöver hitta nya partners, och även skaka liv i gamla som funnits med länge, samt tänka igenom vilket värde en sponsor får tillbaka utöver att de syns på en tröja, arena eller liknande. Vi måste hitta en nivå där företag vill sponsra GAIS för att det faktiskt ger något tillbaka och att inte bara hjärtat skall styra, om vi vill spela i Allsvenskan i framtiden.

Men utöver att jobba med sponsringen så är även mångfald och representation en viktig fråga för Mattias Segerbrand, som gärna skulle se att föreningen speglar staden Göteborg och dess invånare.

– Jag vill att styrelsen ska vara supertransparent gentemot sina medlemmar och spelarna, ingen ska sitta med en egen agenda eller vara större än klubben. Vi behöver bli mer blandade i ålder och bakgrund, och fler tjejer behöver få ta plats. I GAIS ska ingen känna sig utesluten. Vi behöver verkligen föryngra vår klubb och samtidigt hitta en klart större mångfald och en större blandning av tjejer och killar för att verkligen spegla hur Göteborg idag ser ut, så att inte bara sådana som jag, 50+ och man, sitter och styr. Det är inte vi som är framtiden, det är nästa generation och den ser verkligen inte ut som vår generation gör, tack och lov.

Du bor ju i Stockholm, hur är GAIS-temperaturen på Sveriges baksida egentligen?

– Det är en liten hardcore-kärna, den är lite större än man kan tro men de som syns och hörs är väl runt 20-30 personer. Det finns över 400 i Facebook-gruppen även om inte alla bor kvar i stan längre, men att det finns gaisare i huvudstaden råder det inget tvivel om. Jag har aldrig tillhört klackvärlden, men jag tycker om känslan av vad som kommer ut ur den. Vi träffas på en och samma pub när det är match. Jag är där emellanåt, men det blir väl oftare nu när jag tänkt ta med mig Calle Nyström som flyttat hit!

Faktum är att Saldo redovisning anlitat Calle som mental coach och ska hjälpa deras medarbetare att nå större mental höjd.

– Alla hos oss älskar honom. Känslan man får av Calle, det är känslan jag vill att man ska få av GAIS. Tillåtande och inbjudande, här har alla en plats.

……………………..

Inför GAIS årsmöte 15 mars föreslår valberedningen Mattias Segerbrand som suppleant i klubbens styrelse.

Läs mer här om årsmötet och hur du som medlem deltar >