Jonas Östergaard

Valberedningen föreslår: Jonas Östergaard

Jonas Östergaard (tidigare Magnusson) är en av många som föddes till gaisare. Han började spela i klubben som sjuåring, och vid 21 hade han gjort fyra säsonger i seniortruppen. Fotbollskarriären bjöd på ytterligare ett gäng år i division fyra med Fräntorp IF innan familjelivet fick ta över. Jonas kan nu vid 58 års ålder stoltsera med fru och vuxna barn samt en lång och framgångsrik karriär som ingenjör inom fordonsindustrin samt grundare av flertaletflera företag som han sedan kunnat sälja.

Den som rör sig i GAIS-kretsar känner nog väl igen Jonas. Dels är det han som håller i GAIS Reunion ihop med bland andra Tony Persson och Bengt Andersson, dels spelar han och de gamla fotbollskompisarna match på Gaisgården varje lördag, självklart med efterföljande fika. Och så går han på alla hemmamatcher förstås.

Det är just ovan nämnda herrar som tillsammans med Nicklas Karlström utgör det nyligen utnämnda sportrådet och det är deras talan Jonas ämnar föra i styrelsen. Om årsmötet väljer honom så är det som fotbollsansvarig han vill han ta taktpinnen för att skapa ordning och reda i elitverksamheten, och förhoppningsvis även involvera fler och yngre personer i det arbetet.

Vi är ju inga unga killar, även om vi kanske tror det när vi spelar boll. Det vore bra för föreningen med lite återväxt, men det viktigaste är att ta tag ordentligt i fotbollsfrågan så vi får ordning och reda och färdriktning framåt.

Han menar att det kommer ta lite tid, men det måste det få ta när man ska bygga något starkt från grunden. Engagemanget i sportrådet är starkt och så även i föreningen som helhet, men det måste formaliseras och Jonas Östergaard vill bidra med att vara den som håller ihop det arbetet. Samtidigt påpekar han att det är viktigt att alla är beredda att kavla upp ärmarna, för i en ideell styrelse måste varje person bidra.

– Det är bra att vi blir fler, för då kan vi göra mer. Och jag tvivlar inte på att vi tillsammans, sportrådet, tränare och ledare kan få saker att hända, och jag hoppas att styrelsen kan och vill prioritera det sportsliga ihop med det ekonomiska.


Inför GAIS årsmöte den 11:e mars föreslår valberedningen Jonas Östergaard som ordinarie ledamot i styrelsen. I fredags (22/2) kom information från GAIS valberedning inför det kommande årsmötet. Valberedningen berättade då att man löpande kommer att informera om de personer som man föreslår som ny ordförande, nya ledamöter, eventuella suppleanter, revisorer samt revisorssuppleanter. På GAIS.se kommer vi under tiden fram till mötet att presentera respektive kandidat i en kortare intervju.

GAIS valberedning består av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek och Tommy Leandersson.

Du hittar mer information om årsmötet här.