Mervan Celik och Jonas Östergaard

Valberedningen föreslår: Jonas Östergaard

Den 9:e mars är det dags för årsmöte i GAIS och ett av valberedningens förslag till styrelsen är nuvarande ledamoten Jonas Östergaard.

Jonas fyller 60 år i slutet av 2020 och arbetar till vardags med att hjälpa företag med sin klimatomställning genom solenergi och grön el. På fritiden följer han GAIS framgångsrika futsallag på damsidan, bland annat för att han har en dotter i laget. Under senaste året har Jonas haft rollen som fotbollsansvarig i styrelsen och han har ihop med sportrådet gjort ett stort arbete kring ledarstab och spelartrupp, inte minst sedan i somras då sportrådet tog över en stor del av sportchefsansvaret. Sportrådet har under Jonas ledning arbetat med scouting och rekrytering av spelare och ledare, men också med att sätta ramar för och utforma riktlinjer för den verksamhet som sportsliga verksamheten inom klubben. Det arbetet hoppas han kunna fortsätta med även framöver – givetvis förutsatt att han blir omvald.

Inför årsmötet har vi ställt tre snabba frågor till de ledamöter som står för omval.

Vad gjorde störst avtryck på dig som styrelseledamot under 2019?

– I flera avseenden var 2019 en tung säsong och det finns en hel del som jag hoppas att vi kan lämna bakom oss. Men jag tar med mig den arbetsinsats som laget och ledarna gjorde för att säkra kontraktet under hösten.

– Sedan var ju Swish-kampanjen som helt drevs av supportrar ett initiativ som man kommer att minnas länge, inte bara för att pengarna var välbehövliga i verksamheten utan också för att det visade vilken kraft det finns inom klubben. där supportrar startade och drev en insamling som betydde mycket för hur vi kunde agera under hösten vad gäller att förstärka truppen och ledarstaben.

Vad ser du som styrelseledamot mest fram emot under 2020?

-J ag ser såklart fram emot att följa utvecklingen inom sporten där vi gjort ett omtag kring A-truppen som förhoppningsvis kan ta steg framåt under året. Vi satsar ju lite mer på ledarstaben än tidigare och det hoppas jag ska göra att vi får se spelare som utvecklas positivt och att laget som helhet blir bättre.

– Jag ser också fram emot att vi ska komma vidare med konstgräsplanen på Gaisgården eftersom det kommer att ge så mycket bättre förutsättningar för både akademin och för A-laget. Sedan har vi ett bra samarbete i sportrådet och det ska bli kul att fortsätta att jobba med fotbollsfrågor i GAIS.

Vilka tre saker (inom din roll/ansvarsområde) skulle du vilja förbättra inom ett 2-3-årsperspektiv?

– Jag hoppas att vi under kommande år får se en positiv utveckling kring både A-lag och U-lag. Jag hoppas att vi genom att ha bra strukturer och vara aktiva kring ledarutveckling kan få fram fler spelare som kan ta steget in i A-laget. Genom att bygga en A-trupp med högre kontinuitet, ett tydligt och effektivt sätt att spela fotboll och bättre förutsättningar på Gaisgården så ska vi kunna höja vår ambitionsnivå år för år. Det är viktiga delar i att, i ett större perspektiv, bygga en klubb som kan konkurrera på en högre nivå än vad vi gör idag.

GAIS valberedning bestående av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek samt Glenn Heiman informerade den 11:e februari om arbetet som man gjort inför det kommande årsmötet (läs mer via denna länk). Då berättade man också om att man kommer att informera om de personer som föreslås till styrelsen eller för omval till styrelsen via GAIS webbsajt.

Inför GAIS årsmöte den 9:e mars föreslår valberedningen Johan Erlandsson som suppleant i styrelsen.

Text: Daniel Björnalm

Du kan läsa mer om det kommande årsmötet via denna länk.