Valberedningen föreslår: Jonas Andersson

Den 9:e mars är det dags för årsmöte i GAIS och ett av valberedningens förslag till styrelsen är nuvarande ordföranden Jonas Andersson.

Jonas Andersson har sedan förra årsmötet varit ordförande i GAIS. När han inte håller i ordförandeklubban så ägnas mycket tid åt politiken och hans roll som regionråd i Västra Götalandsregionen. Jonas bopålar är nedslagna i Partille och han har särbo och två vuxna barn.

Jonas första år vid rodret har han sammanfattat löpande under vinjetten ”Med grönsvart perspektiv” på GAIS hemsida. Där har han berättat om framgångar, vedermödor och frågor som han bedömer vara viktiga för klubben vilket förhoppningsvis gjort det lite lättare för dig som medlem att hänga med i vad som sker i klubben. Jonas har varit aktiv i mängder av GAIS-sammanhang under året och haft nära samarbete med supporterföreningar, ofta synts på Gaisgården och på läktaren i samband med Atleternas matcher.

Jonas bidrag till klubben har i stor utsträckning handlat om att skapa strukturer, bygga organisation och sakta med säkert föra klubben åt rätt håll. Hans devis för arbetet, vilket han också delgav vid förra årsmötet, är att göra verksamheten lite bättre för varje år och det står också fast om han får förnyat förtroende från årsmötet.

Inför årsmötet har vi ställt några frågor till Jonas.

Vad gjorde störst avtryck på dig som styrelseledamot under 2019?

– För mig har året mycket handlat om att lära känna klubben mer  och framför allt alla människor i och runt GAIS. Det är mycket engagemang, vänskap och kärlek. Två saker som bevis på det och som sticker ut från 2019 är dels Swish-kampanjen och dels det arbete som Tony Balogh lett för att få fram GAIS jubileumsbok. Viktigast under året var det säkrade kontraktet i den sista omgången.

Vad ser du som styrelseledamot mest fram emot under 2020?

– Jag hoppas på ett sportsligt stabilt år där vi tar vissa steg framåt i utvecklingen. Det skapar förutsättningar för styrelsen att strategiskt fortsätta det påbörjade arbetet med att utveckla klubbens ekonomi och organisation.

Vilka tre saker (inom din roll/ansvarsområde) skulle du vilja förbättra inom ett 2-3-årsperspektiv?

– Mitt ansvarsområde är ju egentligen allt och helheten och jag vill också försöka bidra till att förbättra allt. Två ledord som jag vill ska vägleda GAIS de kommande åren är långsiktighet och kontinuitet i det vi gör både i den sportsliga verksamheten och i organisationen runt om GAIS. Vi ska fortsatt vara innovativa och kunna agera snabbt och impulsivt, men att göra det utifrån tydliga långsiktiga ambitioner.


GAIS valberedning bestående av Anders Björklund, Bert Granberg, Peo Ek samt Glenn Heiman informerade den 11:e februari om arbetet som man gjort inför det kommande årsmötet (läs mer via denna länk). Då berättade man också om att man kommer att informera om de personer som föreslås till styrelsen eller för omval till styrelsen via GAIS webbsajt.

Inför GAIS årsmöte den 9:e mars föreslår valberedningen Jonas Andersson som ordinarie ledamot i styrelsen.

Du kan läsa mer om det kommande årsmötet via denna länk.

Text: Daniel Björnalm