Valberedningen föreslår: Jonas Andersson

Inför GAIS årsmöte den 15 mars föreslår valberedningen Jonas Andersson för omval som klubbens ordförande.

Jonas Andersson är sedan två år tillbaka en viktig kugge i styrelsen och tillika dess ordförande. När han inte håller i ordförandeklubban så är han verksam inom politiken (L) och är sjukvårdsregionråd i Västra Götalandsregionen. Jonas är särbo med Lill, har två vuxna barn och hemmet finns i Partille.

Han slog tidigt fast att inriktningen för hans tid vid rodret kommer att präglas av att skapa strukturer och organisation, för att på så sätt sakta men säkert bygga en starkare klubb. När Jonas tillträdde vid årsmötet 2019 slog han fast att hans mål var att göra GAIS lite bättre på alla områden för varje år – och den devisen står fast om han får fortsatt förtroende vid årsmötet.

Du har kunnat följa Jonas tid som ordförande under vinjetten “Med grönsvart perspektiv” på GAIS.se där han återkommande har sammanfattat framgångar, vedermödor och viktiga händelser i klubben. Inför årsmötet ringde vi upp för att ställa några kompletterande frågor om året som gått och det som ligger framför oss – och du hittar svaren nedan.

Vad skulle du säga är mest givande i styrelsearbetet?

– Det är att se att saker och ting inom klubben går åt rätt håll. Man känner ju ibland att det går för långsamt, men vi ser i alla fall att utvecklingen går i den riktning som vi föresatt oss. Sedan tycker jag att det känns fantastiskt bra att vi klarat det extremt jobbiga corona-året 2020 med positivt ekonomiskt resultat.

Nämn något som hänt under det senaste året som har hjälpt till att göra GAIS starkare som klubb?

– Ja, om vi ser det på lite längre sikt så är det att vi har anställt en klubbchef i Magnus Sköldmark och sedan även en administratör (Caroline Gut) och en ansvarig på deltid för GAIS Open (Niklas Nord). Det här innebär en professionalisering av klubben som har varit väldigt viktig att få till och som kommer att betala sig framöver.

Vilka områden ser du som prioriterade under det kommande året?

– Det är viktigt att vi kan utveckla arbetet med partners och likaså göra färdigt strategi och handlingsplan för akademin.

– Sedan har Niklas Nord, vid sidan av rollen som ansvarig för GAIS Open, ett uppdrag att titta på nya cupformat och det känns som ett spännande område.

Berätta något som kan vara intressant för medlemmar att veta om dig som person?

– Oj, vad ska det vara? Kanske att jag trots min ungdomliga aura nyligen har blivit morfar. Det är ju en enormt stor händelse i familjen och i mitt liv.

Nämn något som har med fotbollen att göra som du hoppas på inför året.

– Vi är så tidigt på säsongen att det känns vanskligt att göra några omfattande antaganden. Men jag är väldigt glad för att vi, så här långt, har gjort en försäsong som visar på en tydlig utveckling jämfört med för ett år sedan, all heder till ledare och spelare. För mig föder det såklart en förhoppning om att det, när serien drar igång, ska kunna bära lite längre för GAIS än under de senaste tre åren.

……………………..

Inför GAIS årsmöte 15 mars föreslår valberedningen Jonas Andersson för omval som klubbens ordförande.

Du hittar kallelse till årsmötet via denna länk.

Läs mer om valberedningens arbete via denna länk.

Missa inte att du måste vara medlem i klubben för att få rösta på årsmötet, läs mer om medlemskap via denna länk.