David Perhed

Valberedningen föreslår: David Perhed – Suppleant

David Perhed är 24 år, född och uppvuxen i Skövde, men sedan två år boende i Göteborg då han studerar tredje året av fem till civilingenjör i kemiteknik på Chalmers. Han spelade fotboll upp till arton års ålder i IFK Skövde, vars seniorlag idag huserar i Division 2 Norra Götaland, och var därefter ledare och tränare för klubbens U17- och U19-lag.

Efter flytten till Göteborg blev det dock svårare att ha den typen av roll, och han gick istället in i föreningens styrelse.

– Jag har suttit i IFK Skövdes styrelse i två år, med ett huvudansvar för Skadevi Cup, som är en stor sommarcup. Men jag har jobbat mycket med ungdomsfotboll, akademiåldrar som ni skulle säga, även om vi inte har någon akademi.

Vad är din relation till GAIS?

– Jag har ju egentligen ingen relation till GAIS eftersom jag kommer från Skövde, men jag blev kontaktad av Anders Björklund från valberedningen strax före årsskiftet och jag gillade verkligen vad han berättade om klubbens planer för framtiden. Det var Stefan Jacobsson som tipsade om mig, Stefan är ju från trakten och har varit tränare i flera av grannföreningarna.

– Jag ska inte sticka under stol med att det är hedrande att få frågan att sitta i styrelsen, och det är en spännande utmaning.

Om du väljs in som suppleant så är det med fokus på ungdomsverksamheten, vad känner du skulle vara mest intressant att hugga i med där?

– Jag har pratat mycket med Mikael Lindström och Kenneth Gustafsson och jag tycker att de har många bra idéer. Spontant tror jag att det finns mycket jag kan bidra med gällande organisation och administration av ungdomsverksamheten. Sedan hoppas jag att mina erfarenheter från Skadevi Cup kan vara till nytta för GAIS Open.

Han lyfter också en uppfattning om att GAIS ungdomsverksamhet kanske också är mindre än vad den behöver vara, att det bör finns underlag för större årskullar och en större organisation.

– Jag vet att det är stor skillnad på en amatörförening och en elitförening, men IFK Skövde är en stor ungdomsklubb och jag tror att mina erfarenheter ändå kan vara till nytta. Jag vill gärna vara med och driva frågor från ungdomsverksamheten till styrelsen, jag har fått uppfattningen att det kanske har saknats lite.

Hur känns det att bli gaisare vid 24 års ålder?

– Jag har saknat att ha en gemenskap här i stan, och jag har sökt men inte hittat rätt. Så jag har förvisso ingen historia med GAIS men jag hoppas verkligen att jag har en framtid här istället!

……………………..

Inför GAIS årsmöte 15 mars föreslår valberedningen David Perhed som suppleant i klubbens styrelse.

Läs mer här om årsmötet och hur du som medlem deltar >

Foto: Ljungström Photography