Utlottning av åskådarplatser till matchen mot Trelleborgs FF

Efter förlusten mot Värnamo tar vi nu sikte på nästa match, Trelleborgs FF 18/5, och här hittar du information om möjligheten att se matchen på plats på Ullevi.

I förra hemmamatchen fick dom som var på plats en underbar fotbollsupplevlese. GAIS ligger under med 0-2 efter 82 minuter men vänder och vinner på övertid, dessutom med en firande röststark klack på läktaren. På tisdag 18/5 är det dags för drabbning på då TFF kommer på besök – och då har du chansen att få vara med på arenan.

För även vid denna match kommer vi att släppa in en publik om åtta personer och platserna lottas ut bland våra årskortsinnehavare. På fredag förmiddag kommer vi att lotta fram fyra vinnare som får ta med sig varsin vän på matchen – det enda kravet är att även vännen är årskortsinnehavare för 2021.

Alla som köpt årskort senast torsdag 13/5 kl. 21.00 kommer att vara med i dragningen. Du köper enklast ditt årskort via denna länk – tack för att du stöttar GAIS.

Vi kommer att kontakta vinnarna per telefon så snart som möjligt efter dragningen. Om någon vinnare inte kan gå på tisdagens match kommer platsen att lottas ut till en annan årskortsköpare.

Vill du veta mer om publikfrågan finns några vanliga frågor från supportrar och våra svar på dessa här nedan.

Vi hoppas att vi snart får se just dig på GAIS-match igen och säger lycka till i utlottningen av åskådarplatserna.

Vanliga frågor och svar

Vilka restriktioner gäller för fotbollsmatcher på elitnivå?
Sedan en tid tillbaka gäller att man får släppa in maximalt åtta personer oavsett om det är en fotbollsmatch eller ett evenemang av annan typ.

Vad är GAIS beslut i frågan om åskådare?
Klubben har beslutat att tills vidare släppa in åtta åskådare på våra hemmamatcher.

Hur väljs dessa åtta åskådare ut?
Inför varje match drar vi fyra vinnare som får ta med sig en vän – självklart under förutsättning att även vännen har årskort för 2021.

Kan jag köpa årskort nu och vara säker på att jag är med i lottdragningen?
Ja, alla som har köpt årskort senast torsdag 13/5 kl. 21.00 kommer att vara med i dragningen där ett årskort är lika med en lott.

Ingår årskort köpta via GAIS-on i utlottningen även om man inte fått kortet än?
Ja, alla årskort är med i lottdragningen oavsett hur man köpt det och oavsett om man fått kortet eller inte.

Kan jag överlåta min plats till någon annan?
Nej, om de som lottas fram inte kan gå på matchen kommer klubben att dra en ny vinnare.

Var går man in på arenan och var kommer man att sitta?
GAIS kommer att meddela vinnarna den information som behövs inför matchen, bland annat vilken entré som ska användas och vilka platser man tilldelats.

När får jag veta om jag har blivit tilldelad en plats?
Vi kommer att kontakta vinnarna per telefon under fredag 14/5 när lottdragningen är klar. Om någon tackar nej och vi får dra nya vinnare kommer vi att meddela dessa så snart som möjligt. När vinnarna är underrättade och har tackat ja till platserna kommer vi också att meddela detta på hemsidan och via våra sociala kanaler.

Kommer restaurangen att vara öppen för de som vinner någon av de åtta åskådarplatserna?
Nej, åskådarna kommer bara att ha tillträde till den tilldelade sektionen.

Kommer det att vara publik även på kommande matcher och hur sker tilldelning av platser?
Ja, det kommer det att vara så länge inte nya restriktioner införs. Tilldelning av platserna sker på samma sätt som ovan och mer information kommer inför respektive match.

Kommer restaurangen (Ullevi Lounge) att vara öppen för årskortsinnehavare som inte vinner någon plats i lottdragningen?
Ja, vår partner Rasta kommer att erbjuda cirka 70 platser till GAIS årskortsinnehavare via ett utskick till den e-post som du angav när du köpte årskortet. I det fallet gäller håller Rasta i processen och principen “först till kvarn” gäller.

Det talas om att öppna upp för större publik på matcher på elitnivå, när kommer det att gälla GAIS matcher?
GAIS gör ingen egen bedömning av pandemi-läget utan följer de rekommendationer som kommer från myndigheterna. Vi har noterat att politiker och representanter från FHM har diskuterat en högre gräns för antal åskådare och har god beredskap för att agera om ett sådant besked skulle komma.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Trelleborgs FF.
När: Tisdag 18/5 kl. 18.30.
Var: Ullevi.
Domare: Inte officiellt ännu.
Avstängda spelare: Nej.

Följ matchen
Matchen spelas inför en publik om åtta personer – alla årskortsinnehavare. Du som inte kan vara på plats kan se matchen hos Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
Atleternas matchtrupp publiceras som vanligt på hemsidan kvällen före match.