Uppdatering kring GAIS A-trupp

Här hittar du en kort uppdatering kring GAIS trupp med nio dagar kvar till årets seriepremiär.

På A-truppens träningar märks det att årets seriepremiär närmar sig. Energinivån och intensiteten är hög, koncentrationen på uppgiften likaså. Tisdag 16 juni kommer Jönköping Södra IF på besök till Gamla Ullevi, men som bekant får vi i år ha hemmapremiär utan publik.

Hälsoläget i truppen har sett bra ut under senaste veckorna och flera spelare som varit sjuka eller skadade är tillbaka på planen, men det finns också andra nyheter kring truppen som vi vill berätta om enligt nedan:

AIden Harvey är tillbaka efter sin rehab och tränar fullt med A-truppen. Han kommer att vara klar för att spela match i slutet av månaden.

Haris Cirak är tillbaka efter sin rehab och tränar fullt med A-truppen, men deltar som “joker” (får inte tacklas) i matchspel. Även Haris beräknas vara klar för att spela match i slutet av månaden.

Niclas Andersén har en skada i en baksida men skadan bedöms inte vara allvarlig. Förhoppningsvis är han tillbaka i träning inom en vecka eller två.

Oscar Ekman har åkt på en axelskada som dessvärre måste opereras, vilket innebär att han kommer att vara borta i cirka sex månader. Det pågår en diskussion inom Sportrådet kring hur den uppkomna situationen bör hanteras.

Predrag Randjelovic har haft en vadskada under våren men har återhämtat sig och är åter i träning. Han bedöms kunna vara klar för att spela match inom någon vecka.

Donat Zejnullahu har nyligen tecknat ett kontrakt med GAIS A-trupp och blir kvar i Grönsvart åtminstone över säsongen 2022. Läs mer i separat artikel.

Adam Wästlund har blivit utlånad till Qviding över säsongen 2020 med hänvisning till att det är viktigt för hans utveckling att få mycket matchtid i seniorsammanhang.