Stefan Jacobsson är månadens tränare i april

Stefan Jacobsson är månadens tränare i Superettan i april

Stefan Jacobsson har utsetts till månadens tränare i Superettan för april 2021.

Månadens tränare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll, i samarbete med Unibet, och i juryn sitter samtliga 16 lagkaptener samt ett antal utvalda sportjournalister. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen och därefter får supportrar möjlighet att rösta på de utvalda kandidaterna. Vinnaren koras sedan genom att röster från media, lagkaptener och supportrar står för en tredjedel av var.

Vi fick ett snack med Stefan för att stämma av hur han tagit emot det roliga beskedet.

Grattis till att ha blivit framröstad till månadens tränare. Får man börja med den givna frågan – hur känns det?

– Jo, det var ju kul att bli nominerad och ännu roligare att bli framröstad som vinnare. Så det känns bra, men det är väl inte något som kommer att förändra vardagen direkt. Vi har vårt fokus på att utveckla laget och truppen så det finns mycket som känns viktigare än individuella utmärkelser.

Vad var det som fällde avgörandet för att du vann omröstningen?

– Vi har ju fått en bra start på serien, det är väl bästa inledningen som GAIS haft på väldigt många år har jag förstått. Det markerar också en utveckling jämfört med förra året då vi hade det kämpigare under vårsäsongen. Under april släppte vi inte in något mål bakåt och flera av våra spelare var också framträdande under perioden.

– Sedan vet jag ju att när supportrarna mobiliserar så händer det grejer, så det har kanske också att göra med utfallet.

Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett av klubbens samhällsengagemang. Vad har du valt? 

– GAIS har ju ett samarbete med Ung cancer och eftersom jag har en dotter som har haft cancer så var det ett självklart val för mig.

Grattis Stefan – och vi hoppas såklart att laget ska fortsätta gå bra så att du kan få fler nomineringar framöver.

– Tack så mycket. Jag hoppas verkligen på en fortsatt positiv utveckling för laget och så får vi se vad det för med sig.