Publik på GAIS hemmamatcher

Vi kommer att ha publik på GAIS tre kvarvarande hemmamatcher under säsongen 2020 och platserna kommer att lottas ut bland årskortsinnehavare.

Äntligen får vi möjlighet att välkomna vår publik tillbaka till matcher på Gamla Ullevi. Förvisso är vi begränsade till 300 personer per match, men det känns ändå väldigt bra att få spela de tre avslutande hemmamatcherna med stöd från läktarna.

För att göra fördelningen av platser så rättvis som möjligt kommer vi att fördela platserna genom lottning mellan de privatpersoner och partners som köpt årskort för säsongen 2020. Vid respektive match kommer vi att ge 220 platser till privatpersoner och 80 till partners.

Våra partners kommer att bli kontaktade av Christofer Niklasson avseende fördelning av platser på respektive match. Vad gäller fördelning av platser till privata årskortsköpare kommer vi att hålla oss till nedanstående förfarande.

Alla som köpt årskort är med i lottdragningen, man behöver inte göra någon intresseanmälan eller liknande.

Under onsdagen kommer vi att lotta fram 110 årskortsinnehavarare som erbjuds plats vid måndagens match mot AFC Eskilstuna. Dessa personer kommer i sin tur att få möjlighet att ta med ytterligare en årskortsinnehavare till matchen.

Vill man inte ha sin plats på måndagens match, eller inte vill ta med sig någon till matchen, kommer dessa platser att lottas ut till andra årskortsinnehavare.

Dom som tilldelas en plats till måndagens match och dom som blir medbjudna av någon som tilldelats en plats, kommer inte att vara med i lottdragning vid de kommande två hemmamatcherna.

Om man blir erbjuden en plats till matchen mot AFC men tackar nej är man självklart med i kommande lottdragningar.

GAIS kommer att kontakta vinnarna per telefon och/eller via epost med start direkt efter lottdragningen för att ha så bra kontroll på processen som möjligt.

Vid lottdragningen kommer representanter från Makrillarna och Gårdakvarnen att medverka för att säkerställa en rättvis och opartisk tilldelning av platser.

Alla som blir tilldelade en plats vid matchen kommer att få mer detaljerad information avseende inpassering, placering och andra riktlinjer som gäller på arenan.

Till sist, skulle gränsen om antal personer som tillåts vid idrottsevenemang (för närvarande 300 personer) kan det påverka tilldelning av platser till kommande matcher.

Jonas Andersson, ordförande i GAIS, kommenterar:

– Vi har hållit tummarna för att få öppna för publik sedan säsongen drog igång i juni så det känns fantastiskt bra att få avsluta säsongen med våra supportrar på läktarna, speciellt nu när matcherna kommer att vara helt avgörande för hur säsongen slutar. Jag är övertygad om att det kommer att vara en rejäl kick för laget att äntligen få ha en grönsvart klack i ryggen.

– Självklart hade vi hoppats att få ta emot avsevärt fler för att kunna få täckning för ökande kostnader för vakter, personal och arena. Men det viktiga nu är att få in 300 gaisare på läktaren under årets kvarvarande hemmamatcher.

Tack till dig som köpt årskort och som stöttat GAIS under säsongen. Det enda du behöver göra nu är att hålla tummarna för att just du dras som vinnare – eller att du blir medbjuden av en vän som lottas fram i dragningen.

Från klubbens sida hoppas vi på att snart åter få säga ”välkommen till Gamla Ullevi” till dig!