Nikola Ašćerić klar för GAIS

Den 27-årige serbiske forwarden Nikola Ašćerić är klar för GAIS inför säsongen 2019.

Grönsvarts trupp inför den kommande säsongen ser allt mer komplett ut i och med att den 193 cm långe anfallaren Ašćerić ansluter. Han blir därmed den 18:e spelaren med A-kontrakt under 2019.

Den reslige forwarden spelade ungdomsfotboll i flera av klubbarna i huvudstaden Belgrad, bland annat Crvena Zvezda (Röda Stjärnan), och började därefter sin seniorkarriär i Radnički Beograd utan att göra något större avtryck. Men efter ett antal avstickare till klubbar i Serbien, Österrike och Albanien hittade han som 22-åring rätt i Grbalj som då spelade i högstaligan i Montenegro. Under 2013-2014 nätade han 17 gånger på totalt 44 matcher och flera klubbar i Serbien kom att konkurrera om hans namnteckning.

Ašćerić fortsatte sin karriär i den serbiska Superligan först i Radnički Niš och därefter i Vojvodina och gjorde sig känd som en utmärkt targetspelare under de knappt 58 matcher som han spelade för de båda klubbarna. Men därefter kan man ifrågasätta klubbvalen som han har gjort eftersom karriären har fortsatt i ligorna i Japan, Malta, Grekland och Saudi-Arabien utan att han gjort någon större succé.

Bosko Orovic kommenterar:

– Nikola blev i unga år värvad av en agent som på senare år tyvärr inte lyckats hjälpa honom till rätt klubbar och miljöer. När Nikola gick som bäst i serbiska ligan fanns det många anbud på bordet men det är ju enkelt att konstatera att de två senaste säsongerna inte varit optimala för honom med korta perioder i ett antal klubbar i olika länder. Men han har kvaliteter som bör räcka en bra bit i Superettan och kan vi få honom att prestera som han gjorde i Serbien så kommer han att bli viktig kugge i laget.

– Han var med oss och testade under förra veckan och det är en ovanligt rörlig spelare med tanke på hur lång han är. Han är en bra target och kommer att vara en trygg uppspelspunkt, han har fin blick för spelet och sätter ofta medspelare i bra lägen och han jobbar hårt i spelet utan boll. Med tanke på att han saknar matchtempo så behöver han nog ett par veckor för att komma ikapp, men sedan ska det bli spännande att se vad han kan uträtta på planen.

GAIS hälsar Nikola Ašćerić välkommen till klubben. Kontraktet med anfallaren är skrivet över två år.

Foto: Mikael Josefsson