Niklas Andersen spelar vidare i GAIS

Niklas Andersen blir den tredje spelaren från förra årets trupp som förlänger över säsongen 2022 för att hjälpa till att ta GAIS tillbaka till eliten.

Efter att Jonas Lindberg och August Wängberg antagit utmaningen att spela upp GAIS till Superettan under det kommande året kan vi nu berätta att Niklas Andersen idag gjort samma sak. Den 29-årige försvararen har skrivit på för en förlängning med Grönsvart och går därmed in på sin sjätte säsong i klubben. Han kommer att bli en viktig kugge i laget under 2022 och vi räknar med att hans vinnarskalle och stora klubbhjärta kan bli guld värda i de täta matcher som väntar.

GAIS huvudtränare Fredrik Holmberg kommenterar:

– Jag är mycket glad över att få stänga året med en riktigt positiv nyhet för klubben. Med över 200 matcher på elitnivå vet vi vilka kvaliteter som Niklas besitter och hans erfarenhet kommer att bli viktig för laget. Under 2021 fick han äntligen vara skadefri och då uppvisade han också sin bästa form på bra många år. Det hoppas jag att vi får se mer av under 2022 och hans energi och temperament kommer att vara betydelsefulla egenskaper när vi ska ta tillbaka vår elitplats.

Kontraktet är skrivet över 2022 och vi önskar Niklas ett gott nytt grönsvart år.