Niclas Andersén förlänger med GAIS

Niclas Andersén har skrivit under en avtalsförlängning som gör att han representerar GAIS även över säsongen 2021.  

Vid medlemsmötet i onsdags berättade Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, att sportrådet jobbade på att få till ett antal förlängningar med spelare i ambitionen att skapa högre kontinuitet i truppen inför säsongen 2021. Nu är det klart att Niclas Andersén har skrivit på ett avtal med Grönsvart som gör att han kommer att fortsätta att representera klubben även över säsongen 2021.

Nicklas Karlström, sportchef i GAIS, kommenterar kontraktsförlängningen:

– Vi identifierade tidigt att Niclas var en av de spelare som vi ville förlänga med så tidigt som möjligt. Han har ju spelat i klubben sedan 2017 och han är en viktig kugge i GAIS och i spelartruppen.

– Det har varit väldigt kul att följa honom under en säsong då han klarat sig från skador och kunnat träna och spela kontinuerligt. Det har gjort att han har haft en fin utveckling och presterat på en högre nivå än på flera år, dessutom tror jag att det finns mer att plocka ut under nästa säsong efter en komplett försäsong.

Vi fick också en pratstund med Niclas Andersén efter det att kontraktet skrivits under för att höra lite om hur han ser på innevarande och nästa säsong.

Hej Niclas, hur är läget nu när du kommit överens med klubben om en förlängning över nästa säsong?

– Ska jag vara ärlig så är jag fortfarande otroligt bitter efter matchen mot Öster, det var en riktig sur förlust. Det är klart att jag är glad för förlängningen men det kommer tyvärr i andra hand just nu.

Hur har processen kring förlängning sett ut?

– Vi har fört en diskussion under två-tre veckor och nu är vi i mål. Det är ju bra att få förlängningen på plats så tidigt som möjligt, men det har faktiskt varit svårt att hålla fokus på diskussionerna. Att vi håller oss kvar i Superettan är viktigare än enskilda avtal, så jag har tänkt mer på nästa match och nästa träning än på avtalsvillkor. Men med det sagt så var det självklart att jag ville stanna i GAIS.

Vad säger du om säsongen så här långt?

– Det har varit en tuff och annorlunda säsong på alla sätt. Första halvan av serien fick vi inte till det men sedan har vi ändå sett en ordentlig uppryckning. Jag tycker att vi har ett tillräckligt bra lag för att spela på den här nivån så förhoppningsvis ska det räcka hela hela vägen.

Men för din del har det ändå varit en bättre säsong än på några år? 

– För egen del så är jag väldigt glad över att har sluppit skador under en längre tid och därmed kunnat träna fullt och spela 90 minuter i omgång efter omgång. Det har blivit 22 matcher så här långt och det är mer än de senaste säsongerna.

Hur är känslan inför de avslutande matcherna och den kniviga situation som vi befinner oss i?

– Jag har ju varit med om det här vid några tillfällen och är van vid att hantera den press som följer med situationen. Just nu är jag bara inställd på att vi ska vinna på lördag och därmed ta ett rejält steg mot nytt kontrakt.

Med ett färskt kontrakt i bakfickan, har du några tankar om nästa säsong redan nu?

– Nej, inte alls. Det enda jag kan känna inför nästa säsong är att jag och hela laget längtar efter att få spela inför publik igen, vi saknar våra supportrar väldigt mycket. Utöver det är det blankt, nu är det nästa match som gäller.