Motståndarkollen

Motståndarkollen: Landskrona BoIS

Idag kan du få lite bättre koll på GAIS nästa motståndare, Landskrona BOIS.

På tisdag möter Atleterna Landskrona BoIS och denna gången med 500 frustande gaisare på plats. Det är som bekant första gången mer än åtta personer får möjlighet att följa GAIS på Gamla Ullevi.

Hittills har de båda skånelag som GAIS mött tidigare i år vunnit med ett uddamålet och nu kommer sista chansen att bryta den trenden innan uppehållet. Landskrona är nykomling i Superettan efter att för andra året i rad nått kvalplats i Söderettan. Förra gången de var där förlorade dom mot Östers IF, denna gången skickade dom ner Dalkurd till Norretttan.

Vad som är signifikativt för Landskrona i år är att samtliga spelare härstammar från Skåne och att detta är ett medvetet val från föreningens sida. Enligt tränare Billy Magnusson brukar det gå bättre när de har en trupp med en stor regional förankring. BoIS har inlett serien bra, inte minst med tanke på att man är nykomling. På åtta matcher har de vunnit tre, kryssat fyra och alltså endast förlorat en match. Säsongsinledningen vittnar dock också om att de är vassare som hemmalag än bortalag eftersom samtliga segrar tagits på Landskrona IP.

BOIS har inför säsongen värvat in: Andreas Murbeck (Ljungskile IF), Erik Pärsson (Mjällby AIF), Filip Ottosson (Eskilsminne IF) och Svante Hildeman (Torns IF). Försvunnit har: Patrick Nwadike (IK Sirius), Philip Mårtensson (Varbergs BOIS), William Kvist (Ängelholms FF), Carl Lindell (Klubblös), Luka Petrovic (IFK Malmö, Lån), Emil Jönsson (IFK Malmö), Viktor Ekblom (IFK Malmö) och Jesper Lernesjö (Klubblös) gjort.

Med bara fyra spelare in i årets trupp visar på begränsad spelaromsättning och att många av spelarna som gjorde jobbet förra året finns med även under 2021. Undantagen är framförallt Patrick Nwadike och Philip Mårtensson som spelade de flesta matcher i etta för att sedan bli uppsnappade av två allsvenska lag.

På förhand sticker den unge talangen Kevin Jensen och den mer rutinerade Erik Pärsson ut. 19-årige Jensen har stått för ett mål och två assist hittills medan Erik Pärsson inte ännu spelat. Jensen har hyllats av experter och tränare då han redan är framstående trots sin unga ålder.

Landskrona fick en minst sagt dråplig utvisning mot ÖIS i senaste matchen när Robin Hofsö råka trampa på en ÖIS spelare. Den milda sammanstötningen renderade i rött kort och efter matchen har domaren bett om ursäkt och sagt att det röda var felaktig.

Skåningarna överklagade men trots att domaren deklarerat att det var ett felaktigt bestämde disciplinnämnden att det röda kortet ska stå fast. Även om det sista ordet möjligen inte är sagt ännu så innebär det i alla fall att Hofsö, för tillfället, är avstängd mot GAIS. BoIS har även Filip Olsson är avstängd på tisdag efter att att ha inkasserat tre gula kort.

Inför tisdagens match ligger Landskrona BoIS på en fjärdeplats i tabellen just före GAIS som också samlat ihop 13 poäng. Båda lagen har också +2 i målskillnad så just nu ligger de svartvita före med hänvisning till bättre målkvot (10-8 jämfört med 9-7). Därmed kan vi förmodligen vänta oss en jämn historia på tisdag – men förhoppningsvis kan fördelen av att ha en het hemmapublik i ryggen fälla avgörande.

Text: Mikael Engelbertsen

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: GAIS – Landskrona BoIS.
När: Tisdag 8/6 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Andreas Dufva-Johansson.
Avstängda: Malkolm Moenza, GAIS samt Robin Hofsö och Filip Olsson, Landskrona BoIS.

Följ matchen
Som vanligt kan du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Köp stödbiljett
Ta chansen att lösa stödbiljett till matchen för att ha chans att vinna ett av de unika priserna som står på spel. Du löser din stödbiljett via Swish 123 018 6734.