Mervan Celik och Jonas Östergaard

Mervan Celik klar för GAIS

29-årige Mervan Celik, som spelade i GAIS 2007-2011 samt delar av 2012, återvänder till klubben efter att han under hösten spelat för turkiska Fatih Karagümrük. Kontraktet är skrivet för 1 år.

Hur känns det här då, Mervan Celik?
– Det känns jättekul, det ska bli härligt att få springa ut i grönsvart igen!

Åtta år sedan vi senast såg dig i GAIS, hur har du utvecklats sedan dess?
– Jag har fått mycket mer rutin. Jag har spelat utomlands och lärt mig en hel del. Man blir äldre och utvecklas både mentalt och fysiskt med fotbollsspelandet.

Och det är rutinen som Mervan tror blir hans starka kort när han ansluter till truppen. Han vill bidra med en hel del poäng i år.

Hur bra koll har du på dagens GAIS?
– Det klart att jag har följt GAIS genom åren, men jag har ingen superkoll. Emil Wahlström känner jag ju från Häcken, och Nikola Ladan vet jag vem det är.

Styrelseledamoten, och tillika Sportrådets talesperson, Jonas Östergaard är minst sagt nöjd med nyförvärvet:
– Äntligen fick vi vår Mr X! Vi har fört diskussioner med Mervan under de senaste två månaderna, och nu är det klart. Vi är jätteglada att han är tillbaka i GAIS, och vi tror att han kommer tillföra väldigt mycket i det offensiva spelet. Jag vill rentav påstå att det är en drömvärvning, säger Jonas Östergaard.

Vad tycker du om att vara en drömvärvning?
– Det får vi hoppas att jag är, skrattar Mervan. Det ska i alla fall bli väldigt kul att träffa supportrarna igen. Det ser jag verkligen fram emot.

Mervan Celik ansluter med omedelbar verkan och kommer att delta i dagens träning på Gaisgården. Vi hälsar honom varmt välkommen hem!