Med grönsvart perspektiv – november 2019

Ångestmånaden november är snart över efter att ha levererat blott tio timmar sol i Göteborg. Månadens viktigaste dag var redan i början den 3 november när det stod klart att vi säkrat kontraktet i den sista omgången och undslapp ett svårt och nervigt kvalspel. Den planering som jag och övriga i och runt GAIS hade hoppats kunna påbörja för säsongen 2020 kunde därmed äntligen börja.

Kontinuitet och förnyelse

I början av förra veckan kunde vi glädjande kunna presentera en ny huvudtränare för de kommande tre säsongerna. Valet föll på Stefan Jacobsson som de senaste säsongerna lett Degerfors IF till fina placeringar på den övre halvan av Superettan, och vi hoppas självklart att han ska kunna leda GAIS till motsvarande nivåer kommande säsong.

Säsongsskiftet innebär alltid nya ansikten in och gamla ansikten ut. Lika glädjande och spännande det ska bli att få in Stefan Jacobsson i klubben, lika tufft var det att meddela Patrik Ingelsten att vi inte förlänger med honom för nästa säsong. Patrik har hunnit ha flera roller under sina år i klubben och alltid ställt och stått upp för klubben. Proffsig är ett återkommande ord om Patrik i kommentarerna till beskedet att vi inte förnyar hans engagemang i klubben, och jag kan bara instämma. Patrik ska ha all heder för sina insatser för GAIS.

Det är här vi hamnar i den svåra balansen mellan hur mycket kontinuitet och hur mycket förnyelse mår klubben, tränarstaben, spelartruppen bäst av. Alla vet att det har varit för lite kontinuitet under flera år. Samtidigt måste också en del förändras för att förnya i ambitionen att nå bättre resultat och utveckla klubben.

På spelarsidan står det klart att en handfull spelare i årets trupp inte kommer att spela med GAIS nästa år. Vi har hittills träffat nya avtal med tre spelare från årets trupp och diskuterar fortfarande med några till, och vi kommer självklart att meddela detta så snart något är klart. Dessutom har vi en stomme med spelare som sedan tidigare har kontrakt också över nästa säsong.

Idag har också det första rena nyförvärvet presenterats, och fler kommer att följa under återstoden av Silly-säsongen.

GAIS on!

I förra veckan lanserades också GAIS on! Det är en prenumerationstjänst på GAIS som vi har utvecklat tillsammans med en av våra partners, Ekan Management. Med GAIS on! får du chansen att kontinuerligt stödja GAIS och över året bättre fördela kostnader för medlemskap och eller årskort. Dessutom har vi bakat in lite extra stöd i de olika kategorierna som en sorts fortsättning på årets swishande.

Jag har fått frågor om varför antalet prenumerationer i kategorierna Klass och Tradition är begränsade. Det tråkiga svaret är klubben i perioder fortfarande har det tufft med likviditeten. I förlängningen kommer det att bli en stor fördel att vi får ett jämnare intäktsflöde med GAIS on!, men just nu är vi i behov av att flera löser sitt medlemskap eller köper sitt säsongskort för nästa år så att vi får in hela pengen på en gång.

GreenBlack Friday och Julmarknad

Min uppmaning är därför att passa på att fynda under morgondagens GreenBlack Friday i morgon då vi släpper nästa års årskort med en viss rabatt på GAIS-gården och på nätet www.gaisare.se

Dessutom är vi sedan i december beredda att hjälpa dig att lösa en del av dina julklappsbekymmer när vi i Nordstan den 15 december bjuder in till GAIS traditionsenliga Julmarknad. Ett utmärkt tillfälle att återse vänner, tjöta lite fotboll, lyssna på några intervjuer med intressanta GAISare och inte minst för att då införskaffa julklappar till nära och kära.

Till sist…

…kan jag meddela att styrelsen beslutat att utlysa nästa årsmöte till måndagen den 9 mars 2020. Formell kallelse kommer att komma i början av nästa år med tid, plats och annan information som enligt stadgarna ska meddelas. Vi vill dock redan nu ge er alla chansen att boka kvällen i era kalendrar.