Mattias Gravem tar ut Alla tiders GAIS

När Mathias Gravem skulle ta ut sin version av Alla tiders GAIS var den stora frågan om han själv skulle få en plats – här nedan får du svaret.

Rösterna i Alla tiders GAIS fortsätter att komma in sakta med säkert in och bland de som bidragit med sin startelva är det ett namn som sticker ut: Mathias Gravem, GAIS vindsnabbe målgörare som du kunde läsa ett porträtt om igår.

Vi tog ett snack med Mathias för att få höra mer om hur han tänkt kring laguttagningen.

Hej Mathias, det var kul att se att du hade röstat i Alla tiders GAIS!

– Ja, jag kände direkt när jag läste om Alla tiders GAIS att fan va kul, en sådan plansch måste man ju ha. Så det var bara att gå igång direkt med att ta ut laget.

Tyckte du att det var svårt?

– Ja, det är klart att det var. Det är ju svårt med dom årgångar som man inte kunnat se med egna ögon utan bara fått läsa om. Men då får man gå på spelarnas meriter och vad man har kunnat läsa sig till om dom.

– Men det var svårt även i modern tid för där fanns ju många som jag kände verkligen var värda sin plats. Så det blev ju ett gäng fina killar och duktiga spelare som inte kom med i laget.

Du är ju själv en av de nominerade spelarna, tog coach Gravem ut spelaren Gravem?

– Haha, ja faktiskt. Det var ju ett svårt val också för jag kände ju att Fredrik Lundgren måste vara med i laget. Men det som avgjorde var faktiskt att jag så jäkla gärna skulle vilja vara med på en sådan affisch, åtminstone som avbytare och då gäller det att ta tillvara chansen att rösta. Du vet, tänkt att vara med på den planschen – wow!

Var det någon annan som du kände ”måste vara med”?

– Ja, Samir Bakaou var ju en fantastisk spelare och en stor profil i klubben så han är också med i mitt lag.

Vilka spelare som varit aktiva under din tid, vilka kom med i laget?

– En ung Kenneth Gustafsson kom till GAIS när jag var i klubben, från Hindås har jag för mig, och även om han inte var given i laget då så känner jag ju honom bra och han är given i mitt lag. Jag har också tagit ut Anders ”Puma” Holmberg i laget, men jag ska säga att jag tyckte att målvaktsposten var svår att avgöra.

Berätta hur din version av Alla tiders GAIS ser ut!

– Jag har kört 3-5-2 och startelvan är Anders “Puma” Holmberg – Victor Björkman, Herbert Lundgren, Kenneth Gustafsson – Erik “Snejsarn” Johansson, Sven ”Jack” Jacobsson, Leif Forsberg, Sten Pålsson, Samir Bakaou – Karl-Alfred Jacobsson, Mathias ”Messias” Gravem. Laget leds av Roland Nilsson som ju också kom till GAIS under min tid.

Karl-Alfred och Messias på topp, det låter som en farlig duo.

– Jo, Karl-Alfred var kanske det enda äldre namnet som var given i laget. Och det ser väl rätt ok ut på pappret att jag får göra honom sällskap.

Har du någon koll på GAIS idag?

– Ja, självklart. Alla i vår familj är gaisare och jag hade planerat att se några matcher under säsongen. Jag hade ritat in att se GAIS i Eskilstuna som ju ligger nära Katrineholm där jag bor idag. Nu blir det kanske inget med det, men jag hoppas att man kunnat släppa på publik på läktarna till den matchen. Men annars får vi se några andra matcher istället.

– Jag hade 15 år som aktiv inom toppfotboll i landet men mina sex år i GAIS var den bästa tiden i min karriär. Jag hoppas verkligen på en bra säsong, förhoppningsvis att man kan få lite arbetsro och att nya spelare och tränare inte direkt hamnar under alltför hårt tryck. Förresten, jag har ju spelat med ”Fidde” Holmberg när jag var i Qviding så du får hälsa till honom – en riktigt bra kille som jag hoppas ska få en bra tid i klubben.

Vad tror du om säsongen som kommer?

– Jag hoppas att det ska gå bättre än under de senaste åren och det vore kul om någon av de yngre spelarena kan få ett lyft. Även om jag inte känner honom personligen så har jag hört mycket positivt om Stefan Jacobsson och det känns som att han kan vara rätt man på rätt plats.

Hur är din koppling till fotbollen idag annars?

– Mina barn spelar fotboll men jag är faktiskt också fortsatt aktiv, dock som ledare istället för på planen. Jag har varit assisterande tränare i Wärmbol i några år men från och med i år är jag Player Manager i klubben. En roll som dels innebär att jag är länken mellan spelare och tränare, men också att jag gör en del sysslor som brukar ligga på en sportchef. Det är ju min moderklubb och det är grymt kul att fortfarande vara med i fotbollen.

– Vi spelar i division 2 och kommer att starta om ett par veckor. Det blir en enkelserie i år och det ger ju viss osäkerhet, men det ska bli kul att komma igång och jag tror att vi kan ha en bra chans att hävda oss.

VIll du skicka med en hälsning till någon förutom till Fidde?

– Ja, ett stort tack till alla gaisare som stöttar klubben i vått och torrt. Det behövs ju verkligen i dessa konstiga tider. Lycka till under säsongen och rösta i Alla tiders GAIS.

Alla tiders GAIS

Hjälp oss att utse Alla tiders GAIS, ett grönsvart lag med en spelare från varje decennium som vi spelat elitfotboll. Välj dina favoriter från listan av 77 nominerade spelare och 10 tränare via denna länk.

De spelare som får flest röster kommer sedan att förevigas på en affisch (50×70 cm) av duktige tecknaren Henrik Andersson. Du köper affischen och lämnar dina röster på gaisare.se via denna länk. Affischen produceras under sommaren och är färdig för levereras i augusti.

Tack för att du stöttar GAIS.

Läs också:

Alla tiders GAIS – nu kan du köpa din plansch och rösta

Kamp om positionerna i Jonas Anderssons Alla tiders GAIS

Agneta Svensson: Karl-Alfred var given i mitt lag

Kommer Tjärpapp med i Alla tiders GAIS?

Får Anders ”Puma” Holmberg plats i Alla tiders GAIS

Får Mathias Gravem plats i Alla tiders GAIS