Mathias Karlsson är månadens spelare i april

Mathias Karlsson är månadens spelare i Superettan i april

Idag är vi extra stolta över Mathias Karlsson som utsetts till Månadens spelare i Superettan.

Han blir nu, som månadens spelare i april, del av en riktigt fin skara av vinnare, till exempel Johan Bertilsson, Victor Edvardsen, Erik Björndahl, Malkolm Nilsson Säfqvist, Mikael Boman, Astrit Seljmani, Gustav Ludwigson och Jacob Bergström, som samtliga spelar i Allsvenskan 2021. Och det är en glad förstemålvakt vi får ett telefonsamtal med.

Stort grattis till denna välförtjänta utmärkelse!

– Tack så mycket! Det känns jättejätteroligt. Att bara vara nominerad är stort men att till och med vinna samtidigt som man vet hur många bra spelare det finns i Superettan är jättehäftigt. Jag hade hunnit tänka att det förmodligen blev någon av de andra som vann eftersom jag inte hört något på ett tag, men så ringde Tomas (Vainio) och berättade detta. Det var kul att få höra det från honom, vi har ju jobbat väldigt hårt tillsammans och jag är stolt över att få den här utmärkelsen.

Hur ser du själv på din egen insats i de första seriematcherna?

– Jag tycker det har varit väldigt stabilt, jag har presterat bra. Det har varit ganska fritt från misstag och jag tycker mitt beslutsfattande har fungerat fint.

Matchen mot Öster har det förvisso redan pratats mycket om, men hur var den ur ditt perspektiv?

– När de gör 1-0 och sedan 2-0 tänker jag att det inte kan vara möjligt, att de kan leda med två när vi har styrt matchbilden och skapat så mycket chanser. Att sedan vara med om den vändning vi gör på så kort tid är helt enormt. Det är svårt att sätta ord på hur det kändes, men det vara bara så jäkla häftigt. När jag kom in i omklädningsrummet efteråt och vi sjöng och firade var jag tvungen att sätta mig ner, jag kände mig helt svimfärdig. Det var verkligen fullt med massa olika känslor. Många i laget fick också en extra boost av att vi hade supportrar på plats, de kom in med ett sjukt tryck med tanke på hur få de var på en stor arena.

Du nämnde i vår tidigare intervju att konkurrensen i ligan skulle vara stenhård, men att du trodde att ni skulle hålla en hög nivå. Men den starten ni fått nu, som är den bästa för GAIS på länge, är det helt i linje med vad du hade förväntat dig eller är det bättre än du vågat hoppas på?

– Det är några poäng bättre än vad jag trodde. Att vi skulle leda serien efter fyra omgångar vet jag inte om jag trodde på, men jag är inte förvånad över att vi ligger där vi gör och det är väldigt härligt att vi gör det. Som jag ser det beror det på kollektivet, vårt lagspel, vilket vi ju visar i matchen mot Öster. Vi stöttar varandra och sätter laget före jaget vilket är anledningen till att vi kommer vara svårslagna i år. Det har vi verkligen visat nu i början och det ska vi fortsätta med.

Ja, hur ska ni göra för att hålla er kvar på inslagen bana?

– Vi ska hela tiden vara ödmjuka inför vad som komma skall. Varje match ska vi göra det jobb som krävs i 90 minuter. Det är oavsett vilka vi möter och vad det är för typ av match – vi måste göra samma sak hela tiden. Det handlar helt enkelt om det dagliga arbetet och som sagt, att vara ödmjuk inför uppgiften.

Som Månadens spelare får du 10 000 kr att skänka till ett av klubbens samhällsengagemang. Vad ska pengarna gå till?

– GAIS har ju startat ett nytt flicklag och jag vill gärna ge pengarna till dem. Det är klart att GAIS ska ha flickverksamhet och det här är en jättebra start. Så nu när man precis har påbörjat satsningen och jag har fått möjligheten att ge dem en extra boost så vill jag gärna göra det.

Grattis återigen Mathias, och tack till alla gaisare som har röstat!

Månadens spelare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll, i samarbete med Unibet, och i juryn sitter samtliga 16 lagkaptener samt ett antal utvalda sportjournalister. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen och därefter får supportrar möjlighet att rösta på de utvalda kandidaterna. Vinnaren koras sedan genom att röster från media, lagkaptener och supportrar står för en tredjedel av var.