Måns Saebbö: Vi är på väg i rätt riktning

Måns Saebbö tycker att utveckling i GAIS går åt rätt håll och sätter fokus på att bidra till ett nytt kontrakt i Superettan.

Under veckan som gått har Grönsvarts A-lag kört både fler och hårdare träningar än brukligt eftersom landslagsuppehållet ger extra tid för återhämtning. Mellan passen fick GAIS.se ett snack med den unge anfallaren Måns Saebbö som i somras flyttade till från IFK Göteborg till GAIS. Här berättar Måns om sin bakgrund och sina tankar om säsongen 2019 i grönsvart.

Berätta om din bakgrund som fotbollsspelare?

– Jag började min karriär i Kungsladugårds BK när jag var fem år och där var jag kvar i cirka sju år berättar Måns. Strax före tonåren kom han till IFK Göteborg och stannade där tills i somras. Måns spelade tre matcher med blåvitts A-lag och gjorde två mål, varav ett i Allsvenskan. Han har även spelat 12 landskamper med U17 och U19-landslagen.

Måns hade en något otursdrabbad period i IFK Göteborg då han skadade korsbandet och var borta i åtta månader. Strax efter skadade han även menisken och i samma veva sprack också blindtarmen.

-Nu är jag äntligen tillbaka och formen är bra, jag är mycket tacksam över chansen jag fått i GAIS och kommer ta väl vara på den

Beskriv dig själv som fotbollsspelare?

– Jag skulle beskriva mig själv som en allround-spelare då jag både gillar att ha bollen på fötterna, har goda egenskaper i djupledsspelet och trivs bra i boxen.

Måns berättar också att han lägger mycket fokus just nu när det gäller rörlighetsträning och att få snabba fötter.

Vilket spelsystem föredrar du?

– Föredrar inget speciellt spelsystem utan lämnar det åt coachen. Jag är öppen för olika system.

Känner du som spelare en stor förväntan på dig från klubben och supportrarna?

– GAIS är en historisk storklubb så det finns en viss press att spela för klubben. GAIS har fler ögon på sig än andra klubbar i Superettan och sedan är vi ju inte i det läget som vi vill vara i just nu. Samtidigt är det bra att känna en viss press utifrån, då det är motiverande och man vet att folk verkligen bryr sig om klubben och laget.

Hur har du blivit bemött av lagkamraterna?

– Bemötandet och välkomnandet från laget har varit riktigt bra och jag känner mig mer än välkommen till klubben.

Hur ser du på säsongen hittills?

– Det har varit lite upp och ner men nu känns det som att vi är på väg i rätt riktning.

Vilken talang skulle du vilja ha som fotbollsspelare?

– Jag skulle vilja vara lika bra med båda fötterna, det hade varit en väldigt god egenskap att ha som spelare.

Hur går dina tankar nu när det inte är allt för många matcher kvar att spela denna säsong?

– Tankarna som går just nu är att vi först och främst ska hålla oss kvar i Superettan och att vi ska komma så högt upp i tabellen som möjligt.

Har du någon förebild inom fotbollsvärlden?

– Det finns såklart många förebilder inom fotbollen men en person som jag tittat extra på sedan jag var liten är Zlatan.

Vad skulle du vilja säga till Gais-fansen?

– Jag vill först och främst tacka för alla fina ord som ni sagt till mig sedan jag kom in i klubben och vi ska lösa den här situationen som vi är i nu tillsammans!

Kontraktet sträcker sig säsongen ut, hur tänker du framåt?

– Just nu fokuserar jag på att bidra så mycket som möjligt i alla de avslutande matcherna. Efter säsongen stänger jag inga dörrar för en eventuell framtid i GAIS.

Text: Lizanna Nordlander
Bild: Mikael Josefsson