Mållöst kryss mot serieledarna

En chansfattig tillställning mellan GAIS och Degerfors slutade med delad pott på Gamla Ullevi och 382 personer löste stödbiljett till matchen. Inget av lagen kunde sätta pricken över ie:t och matchen slutade 0-0.

Det syntes att grönsvart hade stor respekt för de serieledande gästerna från Degerfors. Till en början var det DIF som ägde det mesta av bollen och kunde om stundom skapa tryck på GAIS, utan någon egentlig slutprodukt. Atleterna å sin sida var dock inte ofarliga.

Mervan Celik var efter några minuter ytterst nära att få måljubla men Degeforsmålvakten tippade bollen i kryssribban. En period mot mitten av halvleken lyckades GAIS äta sig in i tillställningen och ägde allt mer boll utan att på riktigt hota bortalaget. Den sista kvarten av halvleken var Degerfors skickliga i sitt passningsspel och i sin återerövringspress. Så pass skickliga att atleterna nästan enbart fick ägna sig åt att jaga boll. 0-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Den andra akten började som den första slutade. De rödklädda värmlänningarna fortsatta att ta tag i bollen och trycka ner GAIS. Det var dock fortsatt chanssnålt. Det krävdes en fast situation för Degerfors att skapa en farlighet. Frisparken nickpassades till en DIFare som från nära håll fick på ett bra avslut som Karlsson mirakulöst räddade när han vände sig i luften och tippade bollen i ribban.

GAIS hade inte mycket i offensiv väg i den andra halvleken och gick av matchen mållösa. Däremot höll man själva nollan för andra matchen i följd och lyckades få med sig en poäng mot serieledarna. Poängen blev dock dyrköpt sett till att inhoppande Aiden Harvey fick utgå skadad. Totalt sett en solid insats defensivt men offensivt finns det alltjämt en del i övrigt att önska.

Text: Andres Kriisa

Matchen i korthet

Laget (3-5-2)
Mathias Karlsson – Carl Elfgren Nyström, Boris Lumbana, Charlie Weberg – Fredrik Martinsson- Nikola Ladan, Haris Cirak (Emin Grozdanic, 82), Joakim Åberg (Jesper Brandt, 66), Niclas Andersen (Aiden Harvey, 82) (Nuha Jatta, 90) – Ricky Yarsuvat, Mervan Celik.

Varningar
Richard Yarsuvat

Publik
Nej, men 382 gaisare löste stödbiljett till matchen.