Joackim Åberg förlänger med GAIS

I tid inför årets första träning har Joackim Åberg skrivit på för att representera GAIS även under säsongen 2022.

Därmed blir Joackim den fjärde spelaren från förra årets trupp som förlänger över säsongen 2022. Den talangfulle mittfältaren går därmed in på sin tredje säsong för Grönsvart efter att ha anslutit från Onsala BK inför säsongen 2020. Under den första säsongen gjorde Åberg 22 matcher och imponerade med fin spelförståelse och välavvägda passningar. Men när det under förra året var dags att etablera sig på centralt mittfält blev det bara 18 matcher då en efterhängsen knäskada gjorde att han missade delar av hösten.

GAIS huvudtränare Fredrik Holmberg kommenterar:

– Vi har jobbat ett bra tag för att få behålla Joackim i GAIS och det känns mycket bra att vi nu är i mål. Jag räknar med att han kommer att vara en viktig pjäs på centralt mittfält under året och att han kommer att ta ytterligare ett kliv i sin utveckling. Som jag ser det har han allt som behövs för att kunna vara en riktig poängspelare under säsongen som kommer.

Kontraktet är skrivet över 2022 och Joackim är med på Valhalla när vi idag (9/1) kör årets första träning, start kl. 13.00.

—– —– —– —–

Spelartruppen
Inräknat Joackim Åberg består GAIS spelartrupp just nu av följande 14 spelare:

Erik Westgärds
August Wängberg
Daniel Hultqvist
Emin Grozdanic
Niklas Andersen
Joackim Åberg
Adam Egnell
Nuha Jatta
Viktor Alexandersson
Jonas Lindberg
Harun Ibrahim
Julius Lindberg
Youssef Fayad
Donat Zejnullahu