Inför kvällens match mot Dalkurd FF

Under eftermiddagen samlas spelarna för ett uppvärmningspass inför kvällens match mot Dalkurd FF och först därefter kommer besked om matchtruppen.

Idag väntar match mot Dalkurd FF som efter fyra omgångar tagit fem poäng, en mer än GAIS, efter en vinst, en förlust och två kryss. Laget som numera hör hemma i Uppsala är något av ett “bogeyteam” för Atleterna, som på de sex tidigare mötena hittills bara lyckats ta en poäng. Det var i bortamötet 2016 som en sen 2-2-kvittering av Calle Elfgren Nyström  räddade en poäng, men utöver det har det blivit fem förluster.

Vill du stötta GAIS inför matchen, även om du inte kan vara på plats på Gamla Ullevi, så löser du en stödbiljett via denna länk.

Huvudtränare Stefan Jacobsson kommenterar dagens motståndare:

– Dalkurd har en filosofi som bygger på stort bollinnehav och det kommer säkert att gälla även i kvällens match. Dom har visat upp ett fyndigt spel så här långt och är kluriga att möta. Det gäller att vi är noggranna och har tålamod i vårt försvarsspel.

Under onsdagen kommer laget att – för ovanlighetens skull – köra ett extra pass under matchdagen med fokus på uppvärmning.

– Vi spelade i söndags och har sedan bara haft en träning då vi körde rehab och började prata om Dalkurd. Nu får vi chans att starta om kropparna och kommer också att repetera några detaljer inför matchen.

För ovanlighetens skull är matchtruppen inte klar utan ledarstaben fattar beslut efter värmningen.

– Just nu är det bara Predrag Randjelovic som inte kan spela match så det blir en lite annorlunda situation än i tidigare matcher, det kommer ju att vara fler spelare som hamnar utanför truppen. Vi funderar på vilka som är redo och för hur många minuter samt vad vi kan behöva göra under matchens gång. Sedan gäller det också att fördela belastning på ett klokt sätt inom truppen.

Besked om matchtruppen kommer efter dagens träningspass som startar kl. 14.00.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Dalkurd FF.
När: Onsdag 8/7 kl. 19.00.
Var: Matchen sänds på Dplay.
Domare: Farouk Nehdi

Matchtruppen
GAIS matchtrupp presenteras under onsdag eftermiddag.

Köp stödbiljett
Denna vecka är det Mervan Celik som pryder stödbiljetterna och det finns tre olika varianter att välja mellan: Stödbiljett 100 kr, Stödbiljett Familj 300 kr eller Stödbiljett VIP 500 kr. Du gör ditt köp i vår nya biljettportal via denna länk.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 40 000 kr!