Green Black Friday – en viktig dag för att bygga en starkare klubb

I morgon är det Green Black Friday och då kan du göra klubben en stor tjänst genom att köpa ditt årskort för 2020 redan nu.

Vid medlemsmötet för ett par veckor sedan berättade styrelsen om hur man arbetar mot målet att bygga en klubb som är rustad för att kunna konkurrera på en högre nivå. Ordförande Jonas Andersson underströk då att ”vi måste bygga en starkare verksamhet innan vi ska sikta på att ta steget upp i Allsvenskan”. Han nämnde som exempel att vi måste skapa en mer hållbar ekonomi och få ut mer värde av varje krona som vi investerar i klubben, samt att bygga en spelartrupp med högre kontinuitet och skapa en miljö där spelare trivs och utvecklas positivt.

Med denna målformulering som ledstjärna pågår nu intensivt arbete inför säsongen 2020. Ett viktigt första steg var att rekrytera Stefan Jacobsson som vår tränare under de kommande tre säsongerna. Därefter har vi tecknat avtal om förlängning med tre spelare, Boris Lumbana, Haris Cirak och August Wängberg, och presenterat Jesper Brandt som vårt första nyförvärv.

Sportrådet och Stefan Jacobsson jobbar vidare med spelartruppen inför kommande säsong och förhoppningsvis kan vi återkomma med fler positiva nyheter på spelarsidan under tiden fram till jul. Vi har några pågående samtal med duktiga spelare, men som bekant så är inget klart förrän allt är klart.

Vi genomförde ju tidigare i november en testvecka då ett tiotal spelare visat upp sig i grönsvart miljö. Arrangemanget som helhet var väldigt lyckat och vi har skapat en bra relation till ett antal utvecklingsbara spelare. Vi räknar med en vidare diskussion med några av de som var med, men även här få vi vänta lite till innan vi har besked.

Vid medlemsmötet berättade också kassör Hans Aulin att vi har koll på klubbens ekonomi men att läget fortsatt är ansträngt. Han underströk då också att klubbens mest akuta utmaning nu är likviditet – alltså att vi ska ha pengar i kassan för att betala löpande utgifter. Därför är det extra viktigt att vi lyckas sälja årskort för 2020 så tidigt som möjligt samt att det blir bra drag på julmarknaden. Det är knappast någon hemlighet att vår ekonomi är den viktigaste förutsättningen som vi måste ta hänsyn till i det vidare truppbygget.

Men i morgon är det Green Black Friday och då har du möjlighet att ge klubben lite extra skjuts inför 2020. Då öppnar vi nämligen försäljningen av årskort inför nästa säsong – och dessutom till ett rabatterat pris. Vi hoppas att det kan locka dig till att köpa ditt årskort för 2020 redan nu och därmed göra GAIS en riktigt stor tjänst.

Årskorten släpps kl 15 på www.gaisare.se. Du är också varmt välkommen till GAIS-gården mellan 15-18 där vi har försäljning av både årskort, souvenirer, fika och lotter.

Tack på förhand!