GAIS vill bli bättre på spelarutveckling

GAIS förändrar i bland annat träningsupplägg för att erbjuda spelare bättre möjligheter till positiv utveckling.

Inför säsongen 2020 kommer GAIS att göra förändringar i både miljön på Gaisgården och det träningsupplägg som gäller för truppen. Förhoppningen är att detta ska göra klubben kan erbjuda riktigt bra möjligheter för talangfulla spelare att utvecklas positivt – och att detta ska göra GAIS till en attraktiv klubb att spela i.

När vi idag också kan berätta att två av Göteborgs mer eftertraktade talanger, Julius Lindberg och Fredrik Martinsson, ansluter till Grönsvart ser vi det som ett bevis på att klubben är på rätt väg. Läs mer om Fredrik och Julius övergångar till GAIS i separata texter på webben.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, berättar:

– Under året har vi planerat för att införa ett delvis nytt upplägg kring hur vi arbetar med att utveckla spelare på ett positivt sätt. Vi tror att en ökad träningsmängd är nödvändig men framför allt att varje spelare måste få stöd i sin individuella utveckling. Man behöver delvis träna på olika moment om man är vänsterback eller spelar som högerytter. Det är ju så vi har tänkt kring målvakter under lång tid, så det är egentligen inget konstigt med det sätt som vi ska arbeta framöver.

– Varje spelare i klubben ska ha en individuell utvecklingsplan som regelbundet följs upp av ledarstaben och vi hoppas att det kan ge våra spelare lite extra skjuts. Sedan kommer vi successivt också att se över miljön på Gaisgården och där är den viktigaste aktiviteten såklart att få till en ny konstgräsplan. Men också förbättrad belysning och videoutrustning står på önskelistan under det kommande året, liksom att vi ska se över omklädningsrum och den allmänna fysiska miljön.

– Vi gör det här för att bli bättre på att utveckla spelare, men i förlängningen också för att bli en mer attraktiv arbetsgivare för talangfulla spelare. Att vi idag kan presentera att Julius Lindberg och Fredrik Martinsson valt att fortsätta sina karriärer i GAIS ser jag som ett tecken på att vi är inne på rätt spår. Vi hade ju sedan tidigare ett antal talangfulla spelare i truppen, som Nuha Jattta, Adam Wästlund och Aiden Harvey med flera, och vi hoppas faktiskt att kunna knyta ytterligare någon lokal talang till klubben innan vi drar igång nästa säsong.

VI ber att få återkomma med mer information om det upplägg som kommer att gälla för säsongen 2020 och framöver efter årsskiftet.