GAIS vidare till Svenska Cupens gruppspel

GAIS är klara för Svenska Cupens gruppspel 2021 efter dagens seger mot Ekedalens SK. 

GAIS vann kvalmatchen mot Ekedalens SK med 2-0 efter ett mål i vardera halvleken. Fredrik Martinsson fick på ett bra avslut i bortre gaveln första akten. Efter paus fick vi se ett fint samarbete mellan de två akademikillar som gjorde A-lagsdebut från start, Benjamin Rafidashti (U19) och Samy Maarouf (U17). Den förstnämnde tog sig fram på högerkanten och hittade sin kollega med ett inlägg mot bortre stolpen.

Grönsvart gjorde inte någon större match men kontrollerade handlingarna från start till mål och hemmalaget var aldrig nära att spräcka nollan. Ett skott från 25 meter som Harry Wright boxade bort var det närmaste man kom.

Istället var det Atleterna som rullade runt och försökte att hitta vägar genom hemmaförsvaret, oftast utan att man skapade några hetare chanser. När man väl kom till inlägg och inspel var det oftast klart fler hemmaspelare än gaisare i boxen. Men GAIS malde dock på och upprepade sina försök, kom till några avslut, fick ett gäng hörnor och tog sig sakta med säkert närmare ett ledningsmål.

Till slut var det alltså Fredrik Martinsson som spräckte nollan och det resultatet stod sig till pausen. I andra halvlek dubblades ledningen av akademisamarbetet som refererades ovan och därefter kändes matchen stängd.

I andra halvlek fick vi se ytterligare två U-spelare komma in, Aram Margosyan från U17 och Sebastian Bertolozzi från U19. Det var A-lagsdebut för Aram medan det för Sebastian var den första tävlingsmatchen med A-laget.

På hela taget var det en trevlig söndagseftermiddag på natursköna Ekedalens IP. Solen sken över den underdimensionerade planen och 50 personer på läktaren fick ett par timmars god underhållning. Att GAIS också kvalificerade sig för Svenska Cupens gruppspel i februari och mars 2021 gjorde inte saken sämre.

Matchen i korthet

Laget
Harry Wright – Fredrik Martinsson, Emil Wahlström, Emin Grozdanic, Anton Snibb – Haris Cirak, Jesper Brandt – Benjamin Rafidashti (Margosyan), Nuha Jatta, Samy Maarouf (Bertolozzi)- Julius Johansson.

Målen
0-1 Fredrik Martinsson (Anton Snibb)
0-2 Samy Maarouf (Benjamin Rafidashti)

Varningar
Haris Cirak och Aram Margosyan.

Publik
50 personer, bara gaisare.