GAIS värvar brasiliansk mittback

GAIS fortsätter att förstärka truppen inför höstsäsongen och värvar den brasilianske mittbacken Henrique Moura.

Moura har tidigare i karriären representerat ett antal klubbar i Brasilien och framför allt spelat i landets andra och tredje division. Han har varit lagkapten i flera av klubbarna och utsågs 2016/17 till divisionens bästa spelare.

Säsongen 2017/18 blev han ligamästare i Costa Rica med Deportivo Saprissa och fick då också representera klubben i CONCACAF Champions League. Inför säsongen 2018/19 lockades han till Azerbajdzjan för att spela för FK Sabail i landets högsta liga men har nu valt att inte förlänga sitt tidigare avtal.

I sina tidigare klubbar har han betraktats som en pådrivare och under flera säsonger tjänstgjort som lagkapten. GAIS tränare kommenterar nyförvärvet:

– Henrique är en stabil och erfaren mittback som kommer att bidra med trygghet i defensiven. Han är placeringssäker och en skicklig duellspelare men har också en fin passningsfot. Vi vet också att han kan vara ett offensivt hot tack vare sitt fina huvudspel.

Henrique Moura har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2019 och gör under fredagen sin första träning med laget.

En process med att skaffa arbetstillstånd och få spelaren spelklar är påbörjad och vi hoppas få Henrique klar för spel snarast möjligt. En lite längre hanteringstid än med exempelvis inhemska spelare är däremot att vänta.