GAIS trupp inför matchen mot Västerås SK

Kampen att klara sig undan nedflyttnings- och kvalplatser i Superettan är som vanligt stentuff. När GAIS avslutar den pågående omgången så är det åter dags för match av sexpoängskaraktär när det är Västerås SK som väntar på bortaplan.

Grönsvart ligger på tolfte plats på 27 poäng medan VSK ligger på femtonde plats fyra pinnar bakom. En seger för Atleterna skulle självklart vara ytterst värdefull och förbättra läget inför slutspurten högst avsevärt. Samtidigt väntar en motståndare som är i ännu större poängbehov och som står inför en riktig måstematch.

Jämfört med truppen som bärgade 2-1-vinsten mot ÖIS blir det två ändringar när Grönsvart  Niklas Andersen och Emin Grozdanic är avstängda och ersätts av Filip Örnblom och Daniel Sterner, båda tillbaka efter sina respektive skador.

Du hittar som vanligt hela truppen och en uppdatering avseende skadeläget här nedan.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Västerås SK-GAIS.
När: Tisdag 5/10 kl. 19.00.
Var: Iver Arena, Västerås.
Domare: Magnus Lindgren.
Avstängda: Emin Grozdanic och Niklas Andersen, GAIS.

Följ matchen
Du löser biljett till matchen via denna länk. Som vanligt kan också du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh, Tomas Vainio och Jörgen Ericson, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
3. Filip Örnblom
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Prince Isaac Kouame
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18, Boris Lumbana
20. Daniel Sterner
25. Jonas Lindberg
26. Malkolm Moenza
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Joackim Åberg tränar för fullt med laget och kommer att vara tillgänglig inför nästa match. Även Michael Kargbo och Harun Ibrahim har chans att vara med i nästa matchtrupp även om dom just nu ligger aningen bakom Åberg i återhämtningen efter skada. Prognosen säger att även Simon Alexandersson kommer att vara tillbaka till nästa match den 16/10 då IFK Värnamo kommer till Gamla Ullevi. Aiden Harvey har en känning i en höft men bör kunna börja träna med laget inom någon vecka.

Adnan Maric står över matchen med hänvisning till en höftskada och det är troligt att han kommer att genomgå en operation som gör att han är borta resten av höstsäsongen.