GAIS trupp inför matchen mot Falkenbergs FF

Under lördagen tar GAIS emot Falkenbergs FF på Gamla Ullevi i vad som bara kan beskrivas som en sexpoängsmatch. Hallänningarna ligger sist i tabellen men som vanligt är det jämnt mellan lagen i Superettan och just nu är det nio lag inom åtta poäng i seriens nedre region.

Det blir en ändring i GAIS trupp inför matchen mot FFF jämfört med 4-1-segern i Borlänge. August Wängberg är tillbaka efter sin avstängning och han löser av Daniel Sterner som få vila på grund av en känning i en baksida. Vi hoppas självklart att målskytten på Domnarvsvallen snart ska vara tillbaka på planen igen.

Vid sidan av nämnde Sterner får vi ändå säga att det börjar ljusna lite på skadefronten för GAIS. Flera av dom som tidigare kört rehab är tillbaka i träning och kan komma att konkurrera om en plats i truppen inom någon eller ett par veckor. I veckan har den som besökt GAIS-gården kunnat se Joackim Åberg, Michael Kargbo, Harun Ibrahim och Donat Zejnullahu i träning – om än att det bara är den sistnämnde som kör fullt med laget.

De enda spelarna som inte tränat på planen under veckan är Simon Alexandersson, som bör vara tillbaka inom ett par veckor efter sin vadskada, och Adnan Maric som just opererats och är borta säsongen ut.

GAIS slog som bekant de gulvita i seriepremiären och räkna med att spelarna är taggade för att ta en andra raka vinst. Tre poäng mot FFF hade inneburit ett tydligt kliv bort från kval- och nedflyttningsplats, men självklart är poängen minst lika värdefulla för gästerna.

I vilket fall så behöver Makrillarna allt stöd som går att uppbåda, så välkommen till Gamla Ullevi för att stötta ditt lag till en seger. Observera att avspark är redan kl. 13.00.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Falkenbergs FF.
När: Lördag 25 september kl. 13.00. (OBS! Tidig avspark)
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Fredrik Hansson.
Avstängda: Kwame Kizito, FFF.

Följ matchen
Du löser biljett till matchen via denna länk. Som vanligt kan också du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh, Tomas Vainio och Jörgen Ericson, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
3. Filip Örnblom
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Prince Isaac Kouame
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
24. Emin Grozdanic
25. Jonas Lindberg
26. Malkolm Moenza
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Daniel Sterner har problem med en baksida och står över denna match. Michael Kargbo, Joackim Åberg och Harun Ibrahim är på väg tillbaka efter sina respektive skador och har börjat att träna med laget. Det återstår ännu ett par veckor innan dom är redo för att ingå i en matchtrupp, men dom är i alla fall på god väg tillbaka. Det är svårt att ge någon prognos för när Simon Alexandersson är tillbaka efter sin bristning i en vad, men det lär behövas ett par veckor även i hans fall.

Adnan Maric står över matchen med hänvisning till en höftskada och det är troligt att han kommer att genomgå en operation som gör att han är borta resten av höstsäsongen.