GAIS tilldelas segern i cupderbyt

GAIS och Svensk fotboll delar uppfattningen om att matcher så långt det är möjligt och om det finns rätt förutsättningar för detta skall avgöras på plan. Båda lagen har vid matchmötet i samband med avbrottet sökt den lösningen. Och så även initialt nästkommande dag. GAIS tilldelas i efterspelet nu segern med 3-0 efter beslut i Disciplinnämnden.

-Tyvärr det enda korrekta beslutet i en mycket mycket tråkig historia vilket innebär att det inte skapar någon direkt glädje. Nu måste vi se framåt, säger ordförande Glenn Heiman.

När förutsättningarna för att återuppta matchen på ett sportsligt rättvist och med likställt lag  inte fanns förändrades GAIS inställning till att återuppta den upskjutna matchen.

-Att spela matchen på de föreslagna datum inom en mycket snar närtid skulle innebära att GAIS skulle få förändrade sportsliga förutsättningar då vi tvingats till ett byte p g a av skada, säger klubbchefen, Erik Bergkvist

GAIS målvakt är tagen ur ordinarie träningsform och matchspel är inte aktuellt innan återbesök och ett ok från sjukvården. Sportsliga förutsättningar är en del i hela den här tråkiga historien. Men det finns fler aspekter som påverkar GAIS beslut av att inte ställa upp för spel.

-Vi har fått en skada på en av våra spelare till följd av ordningsstörningar. Det vore ju även rent principiellt helt galet att acceptera det, göra ett byte och låta det passera. Det vore en mycket destruktiv väg att vandra, säger Bergkvist

GAIS lägger nu matchen bakom sig och kan konstatera att det är mycket olyckligt att en fantastisk match inte får avgöras på planen. Det finns inga vinnare i den här historien utan bara förlorare.

GAIS spelar nästa match i Svenska Cupen mot Nyköpings BIS.
Vi ses på Bravida på söndag kl 17.