GAIS rekryterar tränare

GAIS har idag gjort klart med Tomas ”X:et” Erixon som ansluter tränarstaben runt A-laget per omgående.

Sedan Bosko Orovic fick lämna rollen som huvudtränare för A-laget har klubben drivit en process för att rekrytera en ersättare – om än inte nödvändigtvis i samma roll. Vi kan nu berätta att det arbetet slutfördes idag när avtal tecknades med den erfarne tränaren tidigare GAIS-spelaren Tomas Erixon.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse och ansvarig för Sportrådet, berättar mer:

– Sportrådet och styrelsen har varit väldigt nöjda med hur den nuvarande ledarstaben har fungerat under ledning av Patrik och det var också skälet till att vi ansökte om att få dispens från kravet på UEFA Pro-licensiering. Men sedan vi fick avslag på det så har vårt huvudspår varit att knyta till oss en tränare som är erfaren men som snarare kan komplettera vår nuvarande konstellation än att komma in och driva igenom ytterligare förändringar avseende hur truppen och laget arbetar. Nu är vi glada över att han kommit i mål med en kandidat som passar väldigt bra in på den beskrivningen.

– I Tomas får vi in en kunnig person som kommer att fungera väl ihop med övriga ledare och som vi vet är duktig på att få spelare och lag att utvecklas. Patrik och Tomas kommer att ha ett delat ansvar för A-laget och under de kommande dagarna ska vi prata mer om hur uppgifterna ska fördelas under träningar och matcher. Nu känns det bra att vi har en bra och komplett ledarstab på plats och kan rikta hela vårt fokus på den uppgift som ligger framför oss.

Tomas Erixon tillträder sin roll i GAIS tränarstab per omgående och avtalet mellan parterna är skrivet säsongen ut.

GAIS.se fick en kort intervju med Tomas under förmiddagen och den hittar du här