GAIS matchtrupp mot Västerås SK

Under måndagskvällen tar sig GAIS an Västerås SK på Gamla Ullevi, avspark i nästa viktiga höstmatch är kl. 19.00.

I Superettan brukar den nedre halvan av tabellen alltid vara ett riktigt getingbo och årets säsong är inget undantag. När GAIS idag går in i den 19:e omgången av årets serie räcker våra 19 poäng till tolfte plats. Dagens motståndare har lika många poäng och parkerar en plats före Grönsvart på bättre målskillnad. Med tanke på att avståndet ner till såväl kvalplats som nedflyttningsplats är litet så är det mycket som står på spel när domare Johan Krantz blåser till spel.

Atleterna kommer till match med tre ändringar i den trupp som tog sig an Brage i förra veckan. Boris Lumbana drog på sig sin fjärde varning och är avstängd medan Fredrik Martinsson som stod över matchen i Borlänge är tillbaka efter sjukdom.

Vår engelske målvakt Harry Wright, på lån från Ipswich Town, är nu på plats och i full träning och han tar för första gången plats i en grönsvart matchtrupp, vilket innebär att lovande Erik Westgärds får stå tillbaka i denna match. Den tredje ändringen i truppen är att Emil Wahlström ersätter Julis Johansson.

Under de senaste veckorna har Makrillarna visat fin form och en starkare offensiv än tidigare under säsongen. Vi håller tummarna för att det gör att vi kan fortsätta årets fina hemmasvit med fyra vinster, fyra kryss och bara en förlust. Fortsättningsvis kommer varje match och varje bärgad poäng att vara viktig.

Vill du stötta GAIS inför matchen gör du det genom att lösa en stödbiljett.  Denna vecka är det mannen med Superettans kanske vassaste vänsterfot, Charlie Weberg, som pryder biljetterna – och du löser din plåt via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Västerås SK.
När: Måndag 21/9 kl. 19.00.
Var: Sänds på Dplay.
Domare: Johan Krantz.
Avstängda: Boris Lumbana, GAIS och David Engström, VSK.

Köp stödbiljett
Denna vecka är det Charlie Weberg som pryder stödbiljetterna och det finns som vanligt tre olika varianter att välja mellan: Stödbiljett 100 kr, Stödbiljett Familj 300 kr eller Stödbiljett VIP 500 kr. Du gör ditt köp via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS!

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
10. Marvan Celik
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Meinhard Olsen
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
33. Harry Wright

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

18. Boris Lumbana
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Oscar, Donat och Aiden har samtliga åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020.