GAIS matchtrupp mot Varbergs BoIS

Under lördagseftermiddagen spelar GAIS den näst sista träningsmatchen under försäsongen 2021. Det är Varbergs BoIS som står för motståndet och du kan följa drabbningen på GP.se.

Precis som i förra matchen mot Jönköping Södra IF kommer GAIS till spel med en 19-mannatrupp. Men det blir två förändringar i truppen eftersom Adam Egnell och Michael Kargbo tillkommer – och därmed får en tidig chans att göra debut i den grönsvarta tröjan. Det är Fredrik Martinsson, som nyligen lånats ut till Ljungskile SK under våren, samt Harun Ibrahim som får ge plats för de båda nyförvärven. Du hittar hela truppen längre ner på sidan ihop med annan information inför matchen.

I mötet med J-Södra startade Makrillarna båda halvlekarna lite trevande och hamnade direkt under press. Efter hand spelade vi upp oss och kunde därmed också ta oss in i matchen på ett godkänt sätt. Men mot Varberg hoppas vi att laget kan höja sig en nivå och inte överlåta initiativet till motståndaren – även om BoIS numer som Allsvenskt lag på pappret ska vara ett snäpp bättre än Grönsvart.

Stefan Jacobsson berättade efter dagens träning att man även i lördagens match kommer att känna sig för lite i formationerna och att man förberett för ett antal planerade byten.

– Vi känner oss ganska trygga med laget och spelarna och vill fortsätta att ge många spelare chansen att visa upp sig, i olika konstellationer och olika positioner. Det blir inga stora överraskningar för åskådarna men det blir ett par ändringar jämfört med senast.

Varberg lär ju precis som J-Södra förra helgen satsa på en hög press, hur gör vi för att klara det bättre i lördagens match?

– Det handlar framför allt om att vi måste agera snabbare i vårt passningsspel, det går inte att ta två sekunder extra innan man agerar för då är risken stor att man blir av med bollen. Men vi har pratat om att det i de flesta matcher kommer perioder då motståndarna får grepp på oss och att det då gäller att klara av den pressen. Min uppfattning är att vi har spelare som klarar av det och det hoppas jag att vi får se i morgon.

Två nyförvärv som går direkt in i truppen, får dom chans att debutera i morgon?

Vi får se hur det blir men båda ser ut att vara redo för att spela match, sedan har dom ju bara gjort ett fåtal träningar och vi vill inte slänga in dom bara för sakens skull. Men båda har sett väldigt spännande ut på träning och kommer säkert att göra avtryck i laget under säsongen.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Varbergs BoIS –  GAIS.
När: Lördag 27/3 kl. 14.00.
Var: Håstens IP, Varberg.
Domare: Bojan Pancic.

Följ matchen
Som vanligt spelar vi inför tomma läktare, men du kan följa matchen via GP.se.

Köp årskort via denna länk
Det viktigaste du kan göra för att stötta GAIS är att köpa årskort även för säsongen 2021, berättade Jonas Andersson i en intervju igår. Just nu vet vi inte när vi får börja ta in publik på matcherna, men i dessa osäkra tider finns det i alla fall en sak som klubben kan garantera. Att när vi väl får öppna grindarna igen så är det våra årskortsinnehavare som står först i kön. Tack för att du stöttar GAIS!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. Aiham Ousou
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg (K)
7. Nikola Ladan
8. Viktor Alexandersson
9. Adnan Maric
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Daniel Sterner
24. Emin Grozdanic
26. Malkolm Moenza
30. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Daniel Hultqvist är tillbaka i full träning men är ännu inte redo för att spela match. Richard Yarsuvat är på väg tillbaka efter sin fotskada och bör vara tillgänglig för matchtruppen vid månadsskiftet april-maj.

Aiden Harvey och Donat Zejnullahu råkade ut för korsbandsskador under 2020 och kör rehab under våren. Båda bör vara tillgängliga igen framåt sommaren.