GAIS matchtrupp mot Norrby IF

GAIS går nu in i säsongens kanske tuffaste period då fyra tävlingsmatcher väntar på elva dagar – och behovet av poäng är fortsatt stort.

Under fredagskvällen väntar hemmamatch mot Norrby IF och vikten av den drabbningen kan inte underskattas. Därefter följer Ekedalen i Svenska Cupen på söndag och därefter bortamatcher mot Jönköping Södra IF och Umeå FC – men just nu sätter vi allt fokus på mötet med NIF.

Vi tar oss an med matchen med en hemmaförlust bagaget eftersom vi, efter en period med utmärkt form, kom GAIS ner på jorden när Halmstads BK stod för motståndet. Hallänningarna var ett av dom bättre lagen som besökt Gamla Ullevi under året och visade matchen igenom att man inte tänkte lämna något åt slumpen.

I en situation när Grönsvart var på väg framåt lyckades man bryta, vända på spelet och göra 1-0. Nästa mål kom högst olyckligt strax före paus och om det fanns något hopp om att Atleterna skulle kunna vända på steken så försvann det när HBK gjorde ytterligare ett i upptakten av andra halvlek – och därmed var matchen avgjord.

Men jämfört med mötet med Halmstad kommer Charlie Weberg och Meinhard Olsen tillbaka in i matchtruppen. Charlie är åter efter sin avstängning och Meinhard Olsen är tillbaka i Göteborg  efter landslagsuppdrag med Färöarna. Meinhard fick bara en knapp timmes speltid över tre matcher – och sett med grönsvarta ögon så var det förmodligen en perfekt genomkörare där han dessutom stod för en fin framspelning till lagets första mål mot Andorra.

Tyvärr tvingas Nikola Ladan att stå över HBK-matchen efter att ha drabbats av ljumskproblem i veckan och även Anton Snibb står över.

VI tog ett snack med Stefan Jacobsson för att få koll på läget i laget inför fredagens match.

Förlust senast, nya tag nu. Hur ser du på matchen mot Norrby?

– Norrby skuggar ju GAIS i tabellen så det är väldigt viktiga poäng som står på spel. Men vi kommer att gå in till matchen på samma sätt som vi gjort sedan serien vände, där vi ser varje match som en cupfinal och sätter allt fokus på den.

– Jag hoppas att vi kan hitta rätt nivå av anspänning inför matchen för jag känner att vi kan bättre än vad vi visade mot Halmstad. I den matchen var vi inte tillräckligt ödmjuka och tog inte de sista meterna på våra löpningar och det funkar inte i den här serien. Vi måste upp på vår högsta nivå för att kunna vinna matcher i Superettan oavsett vilka vi möter och det hoppas jag att vi ska få se mot Norrby.

Hur ser du på motståndet?

– Norrby har utvecklats mycket under de senaste åren och gått från att få ha allt fokus på att undvika nedflyttning till att vara ett etablerat Superettanlag som absolut kan gå in på övre halvan. Dom har kapacitet att slå alla lag och det kommer att bli en tuff match för oss, inte minst eftersom alla Boråslag alltid ger järnet mot alla Göteborgslag.

Hur resonerar du kring att vi spelar tävlingsmatcher både fredag och söndag?

– Det blir ett tufft schema under den kommande veckan så vi kommer att behöva rotera en del. Men förhoppningsvis ger det andra spelare chansen att visa framfötterna och visa att man är värd en startplats framöver. Men det är viktigt att vi kan hantera kvalet till Svenska Cupen parallellt med serien för vi vill såklart gärna vara med i gruppspelet under februari och mars nästa år.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Norrby IF.
När: Fredag 16/10 kl. 19.00.
Var: Du följer matchen på Dplay.
Domare: Antti Kanerva.
Avstängda: Ivo Pekalski, Norrby IF.

Köp stödbiljett
Denna vecka är det Mathias Karlsson som pryder stödbiljetterna och du löser din plåt via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS!

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Meinhard Olsen
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
33. Harry Wright

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

7. Nikola Ladan
10. Mervan Celik
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Mervan, Aiden, Donat och Oscar har samtliga åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020. Nikola Ladan har en känning i en ljumske som gör att får stå över matchen.