GAIS matchtrupp mot Ljungskile SK

Det blir två ändringar i GAIS trupp till matchen mot Ljungskile SK och vi får se en ny kapten på planen.

Under onsdagskvällen väntar nästa viktiga match för Grönsvart då Ljungskile SK kommer på besök till Gamla Ullevi. LSK har tagit fem poäng hittills vilket gör att man parkerar på en 16:e plats i tabellen, medan GAIS åtta pinnar räcker till en 12:e-plats. Det är som vanligt tätt i tabellen och det lag som lyckas ta en trepoängare kommer också att ta kliv i tabellen.

Vi fick ett kort snack med tränare Stefan Jacobsson inför matchen.

Du verkade inte nöjd efter förlusten i Eskilstuna, har ni kunnat vända det till något bra inför mötet med LSK?

– Nej, det är bara att konstatera att vi inte gjorde någon bra insats i Eskilstuna, men efter att vi gått igenom matchen och pratat om den med killarna så kan vi inte göra annat än att lägga den bakom oss och sätt fokus på mötet med Ljungskile. Jag tror och hoppas att vi kommer att göra en bättre match och hoppas att vi ska få till ett bättre eget spel, inte minst i den sista tredjedelen.

Vad tror du att det blir för match?

– Det kommer att vara en fysisk match där det gäller att stå upp i närkamperna. LSK har fler duktiga spelare och har gjort det bättre än vad tabellen visar och vi kommer att behöva vara noggranna i försvarsspel och undvika bolltapp i farliga lägen. Som vanligt gäller att man bara kan vinna matcher i Superettan om man gör jobbet till 100%.

Blir det några ändringar i truppen?

– Ja, Calle Elfgren Nyström är avstängd efter att ha fått sin fjärde varning mot AFC och Niclas Andersén får stå över efter en känning som gjorde att han fick byta i paus i samma match. In kommer Joackim Åberg som är tillbaka efter sin avstängning och Anton Snibb som är tillbaka efter skada.

Vem tar över kaptensbindeln när Calle är borta?

– Det gör Nikola Ladan som är vår vice kapten.

Även om du inte kan vara på plats på Gamla Ullevi så finns det möjlighet att stötta GAIS genom att köpa en stödbiljett. Denna vecka är det August Wängberg som pryder stödbiljetterna och det finns tre olika varianter att välja mellan: Stödbiljett 100 kr, Stödbiljett Familj 300 kr eller Stödbiljett VIP 500 kr. Du gör ditt köp via Swish 123 018 6734.

Tack för att du stöttar GAIS!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Ljungskile SK.
När: Onsdag 28/7 kl. 19.00.
Var: Matchen sänds på Dplay.
Domare: Joakim Östling.
Avstängda: Carl Elfgren Nyström, GAIS och Linus Dahl, LSK.

Köp stödbiljett
Denna vecka är det August Wängberg som pryder stödbiljetterna och det finns tre olika varianter att välja mellan: Stödbiljett 100 kr, Stödbiljett Familj 300 kr eller Stödbiljett VIP 500 kr. Du gör ditt köp via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 40 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Paulo Marcelo
10. Mervan Celik
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
17. Nuha Jatta
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Predrag Randjelovic
24. Emin Grozdanic
25. Anton Snibb
33. Charfeddine Cherif

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

6. Carl Elfgren Nyström
5. Niclas Andersén
11. Julius Lindberg
21. Emil Wahlström
22. Aiden Harvey
33. Oscar Ekman

Julius Lindberg är igång efter smällen mot Umeå FC men han får vänta lite till innan han kan vara redo för att spela match. Aiden Harvey är tillbaka i full träning och bör snart även vara tillgänglig för matchtruppen. Emil Wahlström har fortsatt problem med en baksida och det är svårare att säga när han är redo för match igen. Niclas Andersén fick en smäll mt knät i förra matchen och bör vara tillbaka om en vecka. Oscar Ekman har opererats för sin axelskada och missar resten av säsongen.