GAIS matchtrupp mot IK Brage

Det blir en ändring i GAIS matchtrupp som tar sig an IK Brage i Superettans 18:e omgång.

På onsdagskvällen spelar GAIS borta mot IK Brage. Dalkarlarna ligger för närvarande på en sjätte plats i tabellen efter att ha samlat ihop 25 poäng. Trots att formen varit varierande under de senaste veckorna har man fortsatt häng på tabelltoppen och det skiljer bara fem pinnar upp till J-Södra på Allsvensk kvalplats. Så räkna med att en tuff uppgift väntar på Domnarvsvallen där IKB givetvis tittar uppåt i tabellen.

Men Grönsvart reser till Borlänge fullpumpade med självförtroende efter att ha vunnit två raka matcher – för första gången sedan oktober 2019. Efter den knappa segern mot TFF bjöd GAIS verkligen upp till dans i förra omgången när GIF Sundsvall gästade Gamla Ullevi. Det var många som kännetecknade den matchen som den bästa insatsen på år och dag, medan huvudtränare Jacobsson nöjde sig med att konstatera att det var bästa insatsen i år.

Dessutom åker GAIS norrut med en riktigt stark spelartrupp. För närvarande är det bara våra tre långtidsskadade spelare (Ekman, Harvey och Zejnullahu) som inte är tillgängliga för matchen. Ledarstaben har därmed förmodligen haft angenäma problem när man skulle formera matchtruppen men till slut kom man fram till att det blir en ändring jämfört med förra omgången.

Nikola Ladan är tillbaka efter en avstängning på tre matcher efter det röda kortet som han ådrog sig i derbyt. Istället utgår Nuha Jatta och Emil Wahlström ur det som i lördags var en 19-mannatrupp.

Vi gaisare vet ju att det alltid är klokt att ha rimliga förväntningar och Brage borta kommer att bli tufft – men visst känns det som att Atleterna äntligen fått förlig vind på planen. Kom igen Grönsvart!

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – GIF Sundsvall.
När: Onsdag 16/9 kl. 19.00.
Var: Matchen sänds på Dplay.
Domare: Robert Daradic.
Avstängda: Oscar Lundin, IK Brage.

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Charlie Weberg
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
10. Mervan Celik
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
16. Meinhard Olsen
18. Boris Lumbana
24. Emin Grozdanic
30. Erik Westgärds

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Oscar, Donat och Aiden har samtliga åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020.