GAIS matchtrupp mot Halmstads BK

Det blir tre ändringar i truppen när GAIS under lördagen möter Halmstads BK.

Under lördagen tar ett formstarkt GAIS sig an serietvåan Halmstads BK på Gamla Ullevi. Jämfört med vinsten i Ljungskile blir det tre ändringar i den grönsvarta truppen då Charlie Weberg, Meinhard Olsen och Mervan Celik av olika anledningar får stå över matchen.

Weberg är avstängd efter att ha fått sin fjärde varning för året, Olsen är på landslagsuppdrag med Färöarna och Celik åkte på ett nyckelbensbrott som håller honom utanför spel resten av säsongen. In i truppen kommer istället Adnan Maric och Ricky Yarsuvat som är tillbaka efter sina respektive avstängningar samt Anton Snibb.

GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson säger så här inför matchen:

– Det är såklart långt ifrån optimalt att vi igen tvingas att rotera i truppen och startelvan, men nu får andra spelare kliva fram och visa att det är som som ska ha en tröja i startelvan.  Vi har testat lite olika uppställningar under veckan men sedan ett par dagar tycker jag att vi har hittat rätt och ska kunna göra det svårt för HBK. Vi har medvind just nu och spelarna har visat att man klarar av att ta sig an svåra uppgifter och det hoppas jag att vi får se även mot Halmstad.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Halmstads BK.
När: Lördag 10/10 kl. 17.30.
Var: Du följer matchen på Dplay.
Domare: Granit Maqedonci.
Avstända: Charlie Weberg, GAIS, och Dusan Djuric, HBK.

Köp stödbiljett
Denna vecka är det Haris Cirak som pryder stödbiljetterna och du köper din plåt via denna länk eller via Swish 123 018 6734. Tack för att du stöttar GAIS!

Se matchen på Dplay
Vill du följa matchen på tv så behöver du abonnemanget Total hos Dplay. Teckna i så fall gärna ditt abonnemang via denna länk – för då går faktiskt en del av pengen till GAIS. Hittills har gaisares köp av abonnemang gett klubben drygt 41 000 kr!

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
3. August Wängberg
4. Joackim Åberg
5. Niclas Andersén
6. Carl Elfgren Nyström
7. Nikola Ladan
8. Haris Cirak
9. Adnan Maric
11. Julius Lindberg
12. Richard Yarsuvat
13. Fredrik Martinsson
14. Jesper Brandt
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
21. Emil Wahlström
24. Emin Grozdanic
25. Anton Snibb
33. Harry Wright

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

2. Charlie Weberg
10. Mervan Celik
16. Meinhard Olsen
22. Aiden Harvey
29. Donat Zejnullahu
33. Oscar Ekman

Mervan, Aiden, Donat och Oscar har samtliga åkt på allvarliga skador som håller dom borta under resterande del av säsongen 2020. Charlie Weberg är avstängd efter att ha fått sin fjärde varning för säsongen i Ljungskile och Meinhard Olsen är på landslagsuppdrag med Färöarna.