GAIS matchtrupp inför Plastpremiären

När GAIS spelar årets första match kommer vi att få se flera spelare som gör debut i grönsvart – bland annat en av våra tidigare provspelare. 

I morgon, lördag kl. 12.00, är det dags för årets första match för Atleterna – den så kallade Plastpremiären. GAIS.se fick en pratstund med Bosko Orovic efter dagens träning för att kolla läget i laget inför drabbningen mot HBK.

Hej Bosko, hur är läget i truppen inför första matchen?

– Läget är generellt sett bra, vi har tagit det lite lugnare i uppstarten av denna säsongen jämfört med 2018 men har trappat upp lite under senaste veckan. Så det ska bli kul att få ta sig an den första matchen och få ett kvitto på hur vi klarar tempot.

Det är ju känt att vi kommer att ha lite mindre trupp i år, men var står vi egentligen i arbetet med truppbygget?

– Just nu har vi 18 spelare med A-kontrakt varav 13 representerade GAIS förra året och fem är nyförvärv. Vi tittar fortfarande efter en försvarsspelare till och jag hoppas att vi har löst det till cupen drar igång om ett par veckor.

Det innebär att vi inte tål några skador om vi ska få ihop en matchtrupp om 18 man.

– Ja, så är det. Men vi har haft några killar från akademin som kört med oss under upptakten och sett bra ut så vi kommer till match med full trupp.

– Men vi har tre spelare som kommer att stå över i morgon och det är till att börja med Calle Nyström och Aiden Harvey som båda har fotproblem. Sedan kommer vi även att ställa över Niklas Olsson som hade kunnat spela om det var en tävlingsmatch. Men han har haft en känning i ryggen och om man inte är 100% så kommer man att få vila från matcherna, vi kommer inte att ta några chanser under försäsongen.

Allt talar för att vi kommer att få se några spelare som gör debut i GAIS i morgon?

– Ja, det stämmer. Predrag Randjelovic som vi hämtade in från Värnamo och våra tre inlånade spelare, Marko Johansson, Rasmus Rosenqvist och Arian Kabashi, kommer alla att spela i morgon. Det gäller också Adam Wästlund är uppflyttad från Akademin inför säsongen, men han gjorde ju sin A-lagsdebut redan inför förra säsongen.

Hur ser det ut för vårt senaste nyförvärv, Nikola Ašćerić?

– Nikola har haft en intensiv vecka med provträning, flytt, arbetstillstånd med mera och bara gjort fyra träningar med gruppen, så jag trodde nog att denna matchen skulle komma lite för tidigt. Men han har visat att han är i bättre form än vad vi räknat med och eftersom han är själv var väldigt sugen på att vara med så vi har tagit med honom i truppen. Han kommer att få starta på bänken men vi har bestämt att han kommer att få speltid i andra halvlek för att känna på det lite.

Har du några andra kommentarer till matchtruppen?

– Ja, vi kommer att ha en av våra tidigare provspelare på plats i morgon och det är 23-årige mittbacken Marcus Haglind Sangré. Det är en kraftfull spelare som gjorde det väldigt bra i Akropolis under förra säsongen och det ska bli spännande att se hur han presterar mot svårare motstånd.

– Dessutom kommer Milos Andelkovic och Kim Dickson från akademin att vara med i truppen. Milos är mittback och Kim en mer offensiv lirare, båda har varit med oss under de första träningsveckorna och visat goda takter.

Vad är dina förhoppningar på matchen i övrigt?

– När det kommer till årets första match får man ha realistiska förväntningar och det är ju inte nu vi ska vara på topp. HBK kommer ju att vara en av seriefavoriterna inför säsongen och dom kommer att bjuda tufft motstånd, men det är klart att jag hoppas att vi kan få se bra tendenser både vad gäller vårt eget spel och hur vi försvarar oss. Jag vill gärna se prov på att spelarna förstår hur vi ska agera på planen och också vågar utföra det.

– Sedan ska det ju bli kul för spelare och ledare att gå på planen inför vår publik. Även om det är träningsmatch så märks det ju i gruppen att det blir på lite mer allvar.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Halmstads BK.
När: Lördag 26/1 kl. 12.00.
Var: Valhalla.

Biljetter
Du går in gratis med årskort för 2019. Entré till matchen kostar annars 100 kr för vuxen medan studerande, pensionärer och ungdomar (13-18 år) betalar 50 kr. Barn under 13 går in gratis. Kiosken är öppen inför och under matchen och Makrillarna säljer GAIS-souvenirer på plats. Du kan betala med kontanter och Swish.

Matchtruppen
GAIS kommer till match med följande trupp:

1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
3. August Wängberg
4. Alexander Angelin
5. Niclas Andersen
7. Marcus Bergholtz
8. Rasmus Rosenqvist
9. Edin Hamidovic
10. Leonard Pllana
11. Karl Bohm
12. Marcus Haglind Sangré
13. Arian Kabashi
14. Nikola Asceric
16. Kim Dickson
20. Predrag Randelovic
25. Milos Andelkovic
26. Adam Wästlund
30. Marko Johansson