GAIS matchtrupp inför matchen mot Trelleborgs FF

Under tisdagskvällen spelar GAIS årets sjätte seriematch och det är Trelleborgs FF som står för motståndet. Matchen spelas på Ullevi och Grönsvart hoppas kunna ta årets tredje raka hemmaseger.

Köper du stödbiljett till matchen har du möjlighet att vinna ett av våra fina grönsvarta priser, t ex en klippning av Nicklas Karlström eller en privat spelning av Boris Lumbana (läs mer här). Du köper biljetten via denna länk eller via Swish 123 018 6734.

I förra omgången inkasserade GAIS årets första förlust när IFK Värnamo vann med matchens enda mål. Det var en insats som inte var lika energifull som i de tidigare omgångarna och ett tydligt tecken på det var att vi gjorde ett trippelbyte redan i paus. Den manövern var säkert en del i en uppryckning under andra halvlek, men hemmalaget höll Atleterna stången och tog en rättvis trea. Nu vill man ju som gaisare se laget studsa tillbaka och göra en prestation i paritet med förra hemmamatchen då Östers IF kämpades ned.

Vi fick ett snack med Stefan Jacobsson efter måndagens matchförberedande träning för att få bättre koll på läget i laget.

Om vi börjar med matchen mot Värnamo, hur ser du på matchen nu när du fått lite perspektiv på insatsen?

– Jag tycker att första tio var helt ok, men sedan har vi sett att vi blev lite “långa” och lite stillastående i framför allt vårt höga försvarsspel. Vi lämnade för stora ytor mellan fronttrion och mittfältet och sedan även mellan mittfält och backlinje. Värnamo är ett lag med duktiga passningsspelare och dom lyckades väl med att ta tillvara det utrymme som vi släppte till och fick därmed också grepp om matchen. Resten av första halvlek gick till dom och ledningen i paus var rättvis.

– Sedan gjorde vi några byten i paus och även om det inte blev någon stor effekt av det så började vi ändå äta oss tillbaka in i matchen. Med hänvisning till att vi hade ett par riktigt bra chanser på slutet så kan man väl säga att vi borde fått med oss en poäng, även om Värnamo för dagen var lite skarpare än oss. Man kan ju också tillägga att om vi hade lite stolpe in i de första matcherna så var marginalerna emot oss i Värnamo.

– Men det gäller att ta lärdom av även denna match och försöka att se till att vi kan studsa tillbaka och göra det lite bättre mot TFF.

Vad är det för lärdomar som vi kan dra?

– Det gäller att vi kan vara intensiva i vårt försvarsspel, vara fortsatt kompakta och inte släppa till några ytor för motståndaren. Det är viktigt att vi visar minst samma vilja som laget vi möter och att vi kan ta med oss det in i duellspelet. Kan vi åstadkomma det så vet vi att vi är svårslagna.

– Sedan söker vi inte efter några bortförklaringar efter förra matchen. Värnamo konstaterade efter slutsignalen att dom gjorde sin bästa insats hittills mot oss och dom gjorde sig förtjänta av poängen.

Nu är det Trelleborgs FF som står för motståndet, vad förväntar du dig av dom?

– Vi kommer att få möta ett kvickare och snabbare TFF än vad vi sett på flera säsonger. Dom har värvat etablerat, har hög klass på alla positioner och har fått ihop ett riktigt bra lag. Hittills är dom obesegrade och det säger ju en del om var dom står även om dom också haft en utmaning med att avgöra sina matcher – dom har ju fyra kryss i bagaget.

– Men jag tror att vi kommer att få se två lag som kämpar om vem som ska få taktpinnen och föra matchen, samtidigt som båda lagen kommer att jobba hårt för att störa motståndarens speluppbyggnad. Det känns som att det finns förutsättningar för en bra match mellan två spelskickliga lag.

Det har varit lite känningar och skador i truppen under de senaste veckorna, hur är status inför TFF-matchen?

– Ja, vi har haft några spelare som fått ta det lite lugnare under denna veckan. Men de sista dagarna har läget ljusnat och vi har tagit ut samma killar som till förra omgången samt att vi åter har med Daniel Sterner med i truppen. Vi kallar alltså 19 spelare till match och en av dessa utgår ur truppen under matchdagen.

Kul att Sterner är tillbaka igen.

– Ja, verkligen. Han har sett riktigt spelsugen och vass ut under veckan och det blir fint att få med honom igen, även om han troligen inte kan spela 90 minuter ännu.

Vi har gjort lite förändringar i startelvan mellan de senaste matcherna, får vi se något liknande mot TFF?

– Vi har en trupp med många duktiga spelare och konkurrensen är stenhård på de flesta positioner. Sedan har vi under säsongen sett att vi får ut ungefär samma prestation med olika konstellationer och det gör att vi kan fördela belastningen på ett bra sätt mellan killarna. Men med det sagt så lär det väl inte bli några jättestora förändringar i startelvan mellan omgångarna.

Lycka till mot TFF – och kul att spela inför (en begränsad) publik igen.

– Tack för det. Ja, det ska bli riktigt kul att känna att vi är på hemmaplan igen.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – Trelleborgs FF.
När: Tisdag 18/5 kl. 18.30.
Var: Ullevi.
Domare: Enzo Vesprini
Avstängda spelare: Nej.

Följ matchen
Som vanligt kan du följa matchen via Discovery+ förutsatt att du har abonnemanget Total. Teckna ditt avtal via denna länk så får GAIS ett bidrag från Discovery+.

Köp stödbiljett
Ta chansen att lösa stödbiljett till matchen för att ha chans att vinna ett av de unika priserna som står på spel. Du löser din stödbiljett via denna länk – eller via Swish 123 018 6734. Du kan läsa mer om priserna via denna länk.

Matchtruppen
GAIS huvudtränare Stefan Jacobsson har ihop med övriga ledarstaben, Fredrik Holmberg, Conor Mc Donagh och Tomas Vainio, tagit ut följande trupp till matchen:

1. Mathias Karlsson
2. Daniel Hultqvist
3. Aiham Ousou
4. Joackim Åberg
5. Niklas Andersen
6. August Wängberg
7. Nikola Ladan
9. Adnan Maric
10. Adam Egnell
11. Julius Lindberg
14. Michael Kargbo
16. Johan Andersson
18. Boris Lumbana
19. Julius Johansson
20. Daniel Sterner
24. Emin Grozdanic
26. Malkolm Moenza
32. Harun Ibrahim
33. Oscar Ekman

Vilka spelare är inte tillgängliga?
Följande spelare i A-truppen är inte tillgängliga i denna match:

Richard Yarsuvat och Viktor Alexandersson är på väg tillbaka efter sina respektive skador, men det kommer att dröja ett tag till innan någon av dom är tillgänglig för match. Aiden Harvey och Donat Zejnullahu råkade ut för korsbandsskador under 2020 och kör rehab under våren. Båda bör vara tillgängliga igen framåt sommaren.

Du hittar en mer utförlig presentation av GAIS spelartrupp för säsongen 2021 via denna länk.